Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κάππου

Παρουσιάστηκε χτες στην ΕΣΗΕΑ το βιβλίο του Κώστα Κάππου «Η επανάσταση που έρχεται» το οποίο περιλαμβάνει άρθρα και συνεντεύξεις του ίδιου, που επέλεξε για δημοσιοποίηση ο γιος του Θανάσης Κάππος.

Την εκδήλωση - συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Λάμπρος Τόκας και για το βιβλίο και τον συγγραφέα του, αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας, μίλησαν o Φοίβος Προύντζος (επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών), η Ιωάννα Καρυστιάνη (συγγραφέας) και η Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας), ενώ χαιρέτισαν ο Τάκης Τσίγκας, διευθυντής του ρ/σ «902 Αριστερά στα FM» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του Συνασπισμού.

Στο βιβλίο των 366 σελίδων, συμπεριλαμβάνεται ένα κεφάλαιο για τα γεγονότα μετά τη χούντα και τη δίκη της Χαλκίδας, μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής, που αφορούσαν στον Κώστα Κάππο. Περιέχονται, επίσης, αναφορές στα γεγονότα του 1989 και μια επιλογή από κείμενα του Κ. Κάππου, που δημοσιεύτηκαν σε πολιτικές εφημερίδες και περιοδικά, σχεδόν μέχρι το θάνατό του το Σεπτέμβρη 2005.

Το βιβλίο αποτελεί ένα ερέθισμα προβληματισμού και σκέψης, ιδιαίτερα για όλα όσα απασχόλησαν έντονα τους κομμουνιστές και τους αριστερούς γενικότερα στη χώρα μας την τελευταία εικοσαετία. Ακόμη περισσότερο, επειδή τα γραφτά του Κ. Κάππου - ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς μαζί τους σε όλα τα σημεία - σφραγίζονται από την προσήλωσή του στην ταξική ανάλυση των φαινομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ