Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις

ΛΙΜΑ.--

Απεργία επ' αόριστον ξεκίνησαν από χτες οι δάσκαλοι του Περού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ενιαίου Συνδικάτου των Εργαζομένων στην Εκπαίδευση του Περού (SUTEP). Σύμφωνα με το περουβιανό πρακτορείο «Pulsar» περισσότεροι από 300.000 δάσκαλοι σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στην απεργία επ' αόριστον, με κύριο αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους.

Η απεργία πραγματοποιείται με συντριπτική συμμετοχή παρά τις προσπάθειες από την κυβέρνηση να ποινικοποιήσει το αγώνα των δασκάλων και τις απειλές για περικοπές μισθών ακόμα και για απολύσεις.

Ομως, ο πυρετός των κινητοποιήσεων δε σταματά στην απεργία των δασκάλων. Ο Μάριο Ουαμάν, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών (CGT), ανακοίνωσε σύμφωνα με το «Telesur», ότι η πρώτη μεγάλη εργατική κινητοποίηση και διαδήλωση ενάντια στην πολιτική του Προέδρου Αλαν Γκαρσία, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιούλη και οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν μέχρι τις 28 οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Αλαν Γκαρσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ