Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σταθερά πρώτος ο Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ.--

Σταθερά πρώτο έρχεται στις δημοσκοπήσεις, που διενεργούνται στην Τουρκία ενόψει των εκλογών της 22ας Ιούλη, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την τελευταία να το εμφανίζει να φτάνει το 40,5%, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, με ποσοστό 10,5%. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, βάσει της έρευνας, παίρνει ποσοστό 21%.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, εάν τελικά οι εθνικιστές δε σπάσουν το φράγμα του 10%, στην τουρκική Βουλή θα υπάρχουν μόνο τα δύο κόμματα και πάνω από 40 ανεξάρτητοι, με το ΑΚΡ να ελέγχει τα 2/3 της Εθνοσυνέλευσης, αποκτώντας επαρκή πλειοψηφία για την προώθηση των μέτρων που επιδιώκει...

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, το οποίο και απέρριψε, χτες, τα αιτήματα του Προέδρου, Αχμέντ Νετζντέν Σεζέρ, για ακύρωση της συνταγματικής μεταρρύθμισης του ΑΚΡ, περί άμεσης εκλογής Προέδρου της χώρας από το λαό. Αν εμμείνει στις αντιρρήσεις του ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας, έχει μόνη διέξοδο την απαίτηση δημοψηφίσματος.

Τέλος, σε συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες, μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων ανταρτών, στην Ανατολική Τουρκία, επτά αντάρτες του ΡΚΚ, σκοτώθηκαν σε συμπλοκές και ένα μέλος της τουρκικής Πολιτοφυλακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ