Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Θέστια » ερασιτεχνικής δημιουργίας

Θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αφιέρωμα στην ειρήνη και τη φιλία των λαών, ακόμη και λαϊκό, ποδηλατικό αγώνα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός - Αθλητικός Ομιλος Καινούργιου «ΔΟΞΑ» του δήμου Θεστιέων Αιτωλοακαρνανίας, που ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει μέχρι τις 3/9, με τίτλο «Θέστια 2000».

Ολο το πρόγραμμα βασίζεται στην ερασιτεχνική δημιουργία των μαζικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής και όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Θεστιέων με ελεύθερη είσοδο. Οι σημερινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην ειρήνη, ενώ αύριο θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη από τον Μαμάση. Μεθαύριο, Παρασκευή, θα δοθούν δύο θεατρικές παραστάσεις, η μία κατά των ναρκωτικών και η δεύτερη με το έργο του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα» από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ματαράγγας. Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στη λίμνη Τριχωνίδα και την Κυριακή θα γίνει ο λαϊκός ποδηλατικός αγώνας.

Να σημειωθεί ότι τα «Θέστια» διοργανώνονται επί 35 χρόνια, με στόχο «τη συντήρηση της ιστορικής μας ταυτότητας, μνήμης και κληρονομιάς», όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η ονομασία προέρχεται από την Ακρόπολη των Θεστιέων, δημιούργημα του 15ου π.Χ αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ