Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη φωτιά σε πολυκατάστημα πολυεθνικής

Αμεση παρέμβαση από το ΠΑΜΕ, που απαιτεί να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας

Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το κατάστημα της πολυεθνικής που έχει τυλιχτεί στις φλόγες

Motion Team

Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το κατάστημα της πολυεθνικής που έχει τυλιχτεί στις φλόγες
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν εγκαταστάσεις και εμπορεύματα του πολυκαταστήματος της πολυεθνικής «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε φωτιά σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο όπου φυλάσσονταν είδη κήπου. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2.30 χτες τα ξημερώματα και ταχύτατα επεκτάθηκε στο εσωτερικό του καταστήματος, λόγω των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας.

Μετά από πολύωρη και δύσκολη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, που επεκτείνονταν γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών, τις πολλαπλές εκρήξεις στο εσωτερικό, τελικά η φωτιά έσβησε αργά χτες το μεσημέρι. Στο χώρο έσπευσαν δεκάδες εργαζόμενοι που ξαφνικά έμειναν χωρίς δουλιά, άγνωστο για πόσο. Στο πολυκατάστημα απασχολούνται περίπου 300 εργαζόμενοι.

Από τις πρώτες ώρες, στο χώρο, δίπλα στους εργαζόμενους, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαμπούκη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση. Μάλιστα, μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα θα γίνει έλεγχος στο χώρο από κλιμάκια της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας και της Πολεοδομίας.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ ζητά να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη χτυπηθούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (μεροκάματα, ένσημα κλπ.) και προειδοποιεί την εργοδοσία πως δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση η καταστροφή αυτή να σκάσει στις πλάτες των εργαζομένων. «Σε περίπτωση που κινδυνεύσουν εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στον πολυεθνικό κολοσσό "ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ", το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σ' αυτό θα παρέμβουν αποφασιστικά και αγωνιστικά», ξεκαθαρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ