Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΔΑΣΕ
Σπέρνει «κούφιους βαμβακόσπορους»

Με μια «πανηγυρικού» τύπου ανακοίνωση, η υποταγμένη διοίκηση της ΣΥΔΑΣΕ αποφάσισε να... «ξεσκεπάσει» - όπως χαρακτηριστικά σημειώνει - την αναμενόμενη φετινή «σφαγή» στο εισόδημα των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος τους, που προεκλογικά υποστήριζε μεγαλόστομα ότι τα διοικητικά μέτρα περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας θα επιφέρουν καλύτερες τιμές.

Στην ανακοίνωσή της η ΣΥΔΑΣΕ κάνει λόγο για... αποκαλυπτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η έκταση που καλλιεργήθηκε έφτασε τα 4.050.000 στρέμματα, ότι η παραγωγή προβλέπεται να φτάσει το 1.250.000 τόνους και ότι η τιμή εκκίνησης για τη διαμόρφωση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής θα είναι 190,48 δρχ./κιλό. Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, αποτέλεσαν «κοινή διαπίστωση» των ξεπουλημένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ σε προχτεσινή σύσκεψη που είχαν με τους εκκοκκιστές.

Ε, δεν ανακάλυψε δα και την... Αμερική η ΣΥΔΑΣΕ! Τα στοιχεία αυτά, που όντως αποδεικνύουν το τεράστιο πλήγμα που δέχονται για μια ακόμα χρονιά οι παραγωγοί και η βαμβακοκαλλιέργεια, ήταν αναμενόμενα. Οι βαμβακοκαλλιεργητές γνώριζαν, καλύτερα από τον καθένα, ότι η τιμή φέτος στο βαμβάκι θα είναι πολύ χαμηλή και το πρόστιμο συνυπευθυνότητας πολύ ψηλό. Το ξέρουν καλά, από τη στιγμή που η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά τις αντιαγροτικές επιταγές της ΕΕ και της «Ατζέντας 2000» για μείωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, μεθοδεύοντας το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Γι' αυτό και χρόνια τώρα ξεσηκώνονται και παλεύουν ενάντια σ' αυτή την καταστροφική πολιτική, που τους οδηγεί στον αφανισμό.

Αυτό που δεν ξέρει, απ' ό,τι φαίνεται, η υποταγμένη διοίκηση της ΣΥΔΑΣΕ είναι ότι με «κούφιες» ανακοινώσεις και καταγγελίες, για τη δήθεν αντιαγροτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο. «Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» και στις αγωνιστικές «φουρτούνες» των αγροτών το μόνο που ξέρει να κάνει καλά η ξεπουλημένη διοίκηση της ΣΥΔΑΣΕ είναι ο ρόλος του... κυματοθραύστη, προασπίζοντας την κυβερνητική και κοινοτική πολιτική και υπονομεύοντας τους αγώνες της αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ