Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αφησε ζημιές ο καύσωνας!

Τεράστιες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών άφησε πίσω του ο πρόσφατος καύσωνας στη Θεσσαλία. Φυτά και δέντρα υπέστησαν σοβαρή αφυδάτωση και πολλά ξεράθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή. Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες, κηπευτικά, ελαιόδεντρα, ψυχανθή, καλαμπόκι, τριφύλλια, καρπούζια, βιομηχανικά ροδάκινα κ.ά.

Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα, αφού σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο νομό Λάρισας, τα άνθη καταστράφηκαν ολοσχερώς και οι ήδη σχηματισμένοι καρποί κάηκαν. Στην επαρχία Τυρνάβου, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν καταστροφές στην αμπελοκαλλιέργεια από τα φύλλα μέχρι τον καρπό, με αποτέλεσμα πολλά να έχουν καεί, αλλά και στα πρώιμα βιομηχανικά ροδάκινα και στα καρπούζια.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, με καλαμπόκι, τριφύλλια, αμπέλια, κηπευτικά κ.ά., «κατέκαψε» ο λίβας και στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

Οι πληγέντες αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση, διεκδικούν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, από τον ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ