Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι κύριοι υπεύθυνοι

Παρέμβαση του Τάκη Τσιόγκα στη Βουλή

Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών που συνεχίζεται με την απαρέγκλιτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, τοποθετούμενος στη συζήτηση Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Ο βουλευτής του Κόμματος κατάγγειλε τη ΝΔ για τις ψεύτικες «υποσχέσεις που έδινε στους αγρότες, ότι αν γίνει κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί την ΚΑΠ», προσθέτοντας ότι «σήμερα, τρεισήμισι χρόνια από τότε που γίνατε κυβέρνηση, όχι μόνο δεν επαναδιαπραγματευτήκατε τη νέα ΚΑΠ, αλλά την εφαρμόζετε με ιδιαίτερο ζήλο. Μάλιστα, βιαστήκατε να την εφαρμόσετε ένα χρόνο πριν λήξει η μεταβατική περίοδος». Αναφερόμενος στην ουσία της ΚΑΠ σημείωσε ότι τα μέτρα που προβλέπει «οδήγησαν στην κωμικοτραγική πρόταση για την αγροτική ανάπτυξη στη Θεσσαλία, που θα έχει σαν κύριες δραστηριότητες την εκτροφή βατράχων, τα γαϊδουράγκαθα, στρουθοκαμήλους και διάφορα άλλα προϊόντα, τα οποία είναι άγνωστα στην περιοχή της Θεσσαλίας ενώ δεν ξέρουμε και ποια άλλα εξωτικά είδη θα μας φέρετε να καλλιεργήσουμε. Αυτή η πρόταση προκαλεί γέλιο αλλά και αγανάκτηση στους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, που διαπιστώνουν στην πράξη ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική κι οι αναθεωρήσεις της αποτελούν το βασικό εργαλείο για να ξεκληριστούν».

Ο Τάκης Τσιόγκας σχολίασε και την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για επιβαρύνσεις στους αγρότες προκειμένου να ενεργοποιήσουν τις αγροτικές επιδοτήσεις. Οπως είπε, «η κατηγορία του θα ήταν αξιόπιστη εάν ξεκινούσε την αυτοκριτική του. Και αυτό γιατί τα παράνομα χαράτσια του ΟΣΔΕ τα επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα διατήρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός αυτού, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αν πραγματικά είστε αντίθετοι με αυτά τα χαράτσια, μπορείτε άμεσα να τα σταματήσετε. Και αυτό γιατί ηθικός αυτουργός αυτών των παρακρατήσεων είναι οι κυβερνήσεις, φυσικός όμως αυτουργός είναι η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει απόλυτη αυτοδυναμία».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Μπασιάκος, υποστήριξε ότι ο δείκτης των εξαγωγών «τα δύο χρόνια της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά 33,8%», λέγοντας ότι «αυτή είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, χάρις στα μέτρα μας αλλά και τη συμβολή των φορέων και των εκπροσώπων των αγροτών». Παραδέχτηκε πάντως ότι την 10ετία 1994-2004 «από 20,5% ο ενεργός αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε στο 12,5%» αποδίδοντας την αιτία στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο για κάθε κόμμα η στάση απέναντι στην ΚΑΠ (2009-02-15 00:00:00.0)
Η ...«γρήγορη» δικομματική κοροϊδία (2006-11-24 00:00:00.0)
Προκλητικός εξωραϊσμός της αντιαγροτικής κυβερνητικής του πολιτικής (2006-07-09 00:00:00.0)
Καταστροφές στις καλλιέργειες (2006-06-17 00:00:00.0)
Λόγια στο Κιλελέρ... (2005-04-16 00:00:00.0)
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν (2004-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ