Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Πρόταση για την προστασία ελεύθερων χώρων από φωτιά

Πρόταση για την άμεση επιθεώρηση ελεύθερων χώρων, λόφων και χώρων πρασίνου, όπως άλση κλπ., από το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να αποψιλωθούν όπου χρειάζεται, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κατέθεσε χτες ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας. Επιπλέον, ανέφερε πως μέχρι πρότινος κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει στο λόφο του Στρέφη.

Την κυβερνητική πρόταση να αναλάβουν 25 μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες μέρος της αναδάσωσης της Πάρνηθας, που έγινε διά στόματος υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα, καυτηρίασε ο Σπ. Χαλβατζής. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση, αναρωτήθηκε: «Ποιοι ωφελήθηκαν μέχρι σήμερα από τις φωτιές; Τι έγινε στην Πεντέλη;».

Αναφερόμενος σε ελεύθερους χώρους της Αθήνας, επισήμανε ότι δεν έχει ξεκινήσει η απαλλοτρίωση των τεσσάρων στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ στους Αμπελόκηπους, ώστε να γίνει κοινόχρηστο πράσινο. Το θέμα έφερε στο προχτεσινό συμβούλιο η «Συμπαράταξη», μαζί με υπόμνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, όπου υπογραμμίζονται οι κίνδυνοι τσιμεντοποίησης του χώρου από τη ΔΕΗ, αν δεν προχωρήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης. Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΗ επιμένει στα σχέδιά της να ανεγείρει στο οικόπεδο - μεγαθήριο για να στεγάσει τα κεντρικά της γραφεία, με ορατό τον κίνδυνο να δικαιωθεί στο ΣτΕ όπου έχει προσφύγει ζητώντας την ακύρωση αποφάσεων που χαρακτηρίζουν το χώρο κοινόχρηστο πράσινο.

Προβλήματα με τους εργαζόμενους στη Φιλαρμονική

Στο μεταξύ, το δρόμο της υποβάθμισης δείχνει η Δημοτική Αρχή στη Φιλαρμονική, καθώς πέρα από την απαξίωσή της από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Δήμου, «βλέπει» και τα δικαιώματα των εργαζομένων της να χτυπιούνται. Ο Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε ότι σήμερα λήγουν οι συμβάσεις συμβασιούχων από τους οποίους ζητείται να πληρώσουν για ένα χρόνο την ασφάλισή τους στο ΙΚΑ, που «παρανόμως δεν κατέλαβε εγκαίρως η Δημοτική Αρχή», όπως σημειώνεται σε σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής. Στο ίδιο υπόμνημα οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι η δημοτική αρχή αρνείται να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία συμβασιούχων στη θέση των μονίμων που αποχωρούν. Ενώ στρέφεται εναντίον εργαζομένων που με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, τηρούν της προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σώθηκε» ελεύθερος χώρος (2006-05-20 00:00:00.0)
Πάρκο «ανοιχτό» για το λαό και τη νεολαία (2005-01-28 00:00:00.0)
Στο χρηματιστήριο της «αξιοποίησης» ο Λυκαβηττός (2004-02-10 00:00:00.0)
Συμφέροντα εποφθαλμιούν το λόφο Κυνοσάργους (2003-06-12 00:00:00.0)
Πολιτισμός σε κάθε γειτονιά (2002-09-17 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο το τελευταίο πράσινο (2002-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ