Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιασφαλιστική καταιγίδα από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό και τα όρια συνταξιοδότησης και την ανάγκη πάλης γι' αυτά παρουσιάζονται συμπυκνωμένα σε ειδικό φυλλάδιο:

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πίσω από την πλάτη σου ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ στην πλουτοκρατία και την ΕΕ. Να παίρνεις σύνταξη πείνας μετά τα 67 - 70 χρόνια! Αμεσα πάνε να εξισώσουν στα 65 τις γυναίκες με τους άντρες! Πάρε τα δικά σου μέτρα!» επισημαίνεται χαρακτηριστικά και τονίζεται:

Η ΝΔ ψήφισε το 1992 τους αντεργατικούς «νόμους Σιούφα», που:

  • Διαχώρισαν τους ασφαλισμένους σε πριν και μετά το 1993, αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια.
  • Αύξησαν τις εισφορές των εργαζομένων.
  • Αποσύνδεσαν το κατώτερο όριο των συντάξεων του ΙΚΑ από τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη,
  • Επέβαλλαν συμμετοχή των ασφαλισμένων 25% στην αγορά των φαρμάκων.

Το ΠΑΣΟΚ ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει «τους νόμους Σιούφα», όταν έγινε κυβέρνηση τους εφάρμοσε και πήρε νέα αντεργατικά μέτρα. Ενώ απέτυχε να περάσει τα μέτρα «Γιαννίτση», ψήφισε το «νόμο Ρέππα» το 2002, που: Μείωσε και άλλο τις συντάξεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και της πρώην ΔΕΚΟ. Αντί να υπολογίζεται η σύνταξη με βάση τον τελευταίο μισθό, ο υπολογισμός γίνεται με βάση το μέσο όρο των μισθών της τελευταίας 5ετίας. Η σύνταξη δεν υπολογίζεται στο 80% του τελευταίου μισθού, αλλά στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας 5ετίας.

Καθήλωσαν τις κατώτερες συντάξεις στα 463 ευρώ για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, 386 ευρώ στο ΤΕΒΕ, 280 ευρώ στον ΟΓΑ. Τώρα τάζουν στον αγρότη αύξηση της σύνταξης, που όταν και αν υλοποιηθεί θα είναι μικρότερης αξίας από τη σημερινή. Είναι συνένοχοι για τη λεηλασία των χρημάτων σου. Σιωπούν για τα 58 δισ. ευρώ που σου άρπαξαν βιομήχανοι - τραπεζίτες - εφοπλιστές από το 1951 έως το 1975. Μαζί και οι δύο οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στον τζόγο του χρηματιστηρίου και στα ομόλογα. Ο ένας πατούσε στους νόμους του προηγούμενου.

  • Με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι απώλειες την περίοδο 1999 - 2002 ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δραχμές.
  • Με την κυβέρνηση της ΝΔ η ληστεία συνεχίζεται.
Τώρα ψήφισε ΚΚΕ. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, για:
  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων από το 1992 ως σήμερα.
  • Σύνταξη στις γυναίκες στα 55, στα 60 για τους άντρες, μια 5ετία λιγότερη για τα βαριά και ανθυγιεινά.
  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης, κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας. Σύνταξη στο 80% του μισθού, 1.050 ευρώ η κατώτερη για τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης.
  • Επιστροφή των κλεμμένων από το 1950, κατάργηση του τζόγου.
  • Υπεράσπιση, επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
  • Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας. Πλήρη κάλυψη των αναγκών Υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ