Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάνε το βήμα

Στο κεντρικό προεκλογικό φυλλάδιο, υπάρχουν οι θέσεις του Κόμματος που αφορούν το χρόνο εργασίας, το βασικό μισθό, τα όρια της συνταξιοδότησης, την Παιδεία, καθώς και ποια ήταν και είναι η πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Είτε είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, ο χαμένος είσαι εσύ. Το αποδείχνει ότι: Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι αυξάνει. Και όμως, συνεχίζουν να εφαρμόζουν μέτρα που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Ετοιμάζουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος σου.

Καταψήφισε και τους δύο:

Το θέμα δεν είναι η διαχείριση. Η ταξική κοινωνία δε γίνεται "δίκαιη κοινωνία"! Στη Γερμανία συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες πήγαν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Μείωσαν τα επιδόματα ανεργίας και τους μισθούς. Αύξησαν τις απολύσεις. Στην Ιταλία η κεντροαριστερή κυβέρνηση Πρόντι συνεχίζει την πολιτική του Μπερλουσκόνι.

Η ΝΔ εφαρμόζει:

Τους αντιλαϊκούς νόμους του ΠΑΣΟΚ, που υποκριτικά καταψήφιζε ως αντιπολίτευση! Μείωσε τη φορολογία στα τεράστια κέρδη της πλουτοκρατίας, από το 35% στο 25%.

-- Αύξησε την έμμεση φορολογία για το λαό (στο 19% ο ΦΠΑ).

-- Αντιμετωπίζει τους αγώνες με καταστολή.

-- Με την πολιτική της συνεχίζεται η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων.

-- Η Παιδεία και η Υγεία γίνονται εμπόρευμα και επί ΝΔ.

Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ είναι κάλπικη:

Καταψηφίζει στη Βουλή, ενώ συμφωνεί επί της ουσίας! Γι' αυτό, ενώ η κυβέρνηση αποδείχνεται ικανή στην αντιλαϊκή πολιτική, το ΠΑΣΟΚ μιλάει για "κυβερνητική ανικανότητα", για "κυβέρνηση ανύπαρκτη"! Φωνάζει για τα ομόλογα, τη στιγμή που γίνεται ό,τι και επί ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηρίζει τους εργατικούς αγώνες "ακραίους" (απεργία ναυτεργατών, ΟΤΑ)!

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χαιρέτισαν:

Το αίσχος της αύξησης των 77 λεπτών που υπέγραψαν ΓΣΕΕ και βιομήχανοι. Τη νέα ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους μικρούς αγρότες. Συμφώνησαν στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Στηρίζουν την επικίνδυνη για τους λαούς πολιτική των ΗΠΑ - ΕΕ. Τη θωράκιση της ΕΕ με νέους μηχανισμούς κατά της λαϊκής πάλης.

Τα προγράμματά τους σημαίνουν νέα αδιέξοδα για τη νεολαία. Καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις τους! "Κοινωνική πολιτική" δεν είναι τα επιδόματα της εξαθλίωσης!

Εχεις συμφέρον από ισχυρό ΚΚΕ

Σου λέει αυτό που οι άλλοι σου κρύβουν: Δε χρωστάς στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ! Αυτοί σου χρωστάνε. Είπε την αλήθεια, όταν οι άλλοι έλεγαν ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το ευρώ, για το σχέδιο Ανάν, για τις αποφάσεις της ΕΕ στη Λισαβόνα και στην Μπολόνια.

Διεκδίκησε:

  • Σταθερή εργασία 5ήμερη, 7ωρη, 35ωρη.
  • Βασικό μισθό 1.300 ευρώ, 1.050 κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας.
  • Δωρεάν Παιδεία, ενιαία, που να μορφώνει χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς.
  • Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Αφορολόγητο εισόδημα 30.000 ευρώ για την 4μελή οικογένεια, κατάργηση των διοδίων, της έμμεσης φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.
  • Κρατικούς και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
  • Πρόγραμμα Λαϊκής Στέγης, δικαίωμα στην άθληση, στον πολιτισμό.
  • Προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, του νερού, της γης και των ελεύθερων χώρων από την κερδοσκοπία.
Εχεις και εσύ ευθύνη. Κάνε το βήμα!

Μην περιμένεις η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν. Αποδυνάμωσε το δικομματισμό. Είναι παγίδα η κινδυνολογία ότι χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Οσο πιο αδύνατοι γίνουν, τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ.

Προσπέρασε το Συνασπισμό, είναι αναξιόπιστος. Μη σε ξεγελά η αριστερή του φρασεολογία. Παρουσιάζει ως νέα τα παλιά συνθήματα της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας. Υπερασπίζεται τον "ευρωμονόδρομο", οι προτάσεις του βρίσκονται εντός των ορίων της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πολιτική του οδηγεί στην ενσωμάτωση και όχι στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, των συνειδήσεων.

Καταδίκασε το ΛΑ.Ο.Σ. Κρύβει τις αληθινές θέσεις του. Δημαγωγεί. Η αντιδικομματική του ρητορεία είναι ψεύτικη, αφού δηλώνει ότι αν χρειαστεί θα στηρίξει κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με τα ανταλλάγματα που θα πάρει. Είναι εφεδρεία του συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ