Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απαίτηση για ενίσχυση των ανέργων

Στο υπουργείο Εργασίας παραπέμφθηκαν τα σωματεία της Ζώνης από τον ΟΑΕΔ

Στο υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε τους συνδικαλιστές των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, σχετικά με έκτακτη επιδότηση των ανέργων, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Δανέλης κατά τη διάρκεια χτεσινής τους συνάντησης.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη λήψη απόφασης για την ένταξη στο Ταμείο ανεργίας και την επιδότηση με το 80% των αποδοχών του κλάδου μέχρι να βρουν δουλιά όλων των ανέργων που έχουν κατ' ελάχιστον 100 ένσημα την τελευταία διετία, αφαιρώντας το τελευταίο δίμηνο. Την καταβολή από 15 Σεπτέμβρη 250.000 δραχμές για το ειδικό επίδομα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη δεινή οικονομική κατάσταση των ανέργων με προϋποθέσεις κατ' ελάχιστον 30 ένσημα τα δυο χρόνια 1999 - 2000 και να μην υπερβαίνουν το 1999 τα 210 ημερομίσθια.

Σε σχετική ανακοίνωση των σωματείων που στάλθηκε στον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στον ΟΑΕΔ, τονίζεται ότι η κατάσταση στον κλάδο είναι τραγική και οι άνεργοι βιώνουν ένα δράμα, καθώς υπάρχουν εργατοτεχνίτες που δεν έχουν τα 50 ένσημα που απαιτούνται για το 1999, προκειμένου να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους.

Σημειώνεται δε ότι οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν τον Ιούνη και τον Ιούλη, δυστυχώς αντί να ακούσουν την κυβέρνηση να συζητάει σοβαρά τις ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για παραγωγική αναβάθμιση της Ζώνης, την αύξηση της απασχόλησης, άκουσαν «τον κ. Παπουτσή να εκτοξεύει "απειλές και φοβέρες" μέσω των συνεντεύξεων Τύπου του ΥΕΝ και είδαμε τον κ. Λαλιώτη να έρχεται επικεφαλής "περιοδεύοντος θιάσου" στο Πέραμα της ανεργίας για να κόψει κορδέλες μπροστά στις τηλεοράσεις!»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ