Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Β΄ ΕΛΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Καταγγέλλει έναρξη μαθημάτων σε ιδιωτικό

Σε καταγγελία - διαμαρτυρία προχώρησε η Β' ΕΛΜΕ Αγρινίου προς τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 22 Αυγούστου, γνωστοποιώντας ότι ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με την επωνυμία «ΠΑΛΛΑΔΙΟ» (Γυμνάσιο - Λύκειο) στο Αγρίνιο, ξεκίνησε τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά.

Η ΕΛΜΕ, με χτεσινή νέα διαμαρτυρία που κοινοποιεί και στον υπουργό Παιδείας, και την οποία επέδωσε εξώδικα μέσω δικαστικού επιμελητή, καταγγέλλει την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, τόσο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς (2000 -1) που αρχίζει στις 11 του Σεπτέμβρη, όσο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Η πρόφαση που προβάλλει η διεύθυνση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου είναι ότι τα μαθήματα που γίνονται έχουν φροντιστηριακό χαρακτήρα.

Οπως όμως διαβεβαιώνουν οι καθηγητές στο εν λόγω εκπαιδευτήριο, παραδίδονται κανονικά μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου. Ταυτόχρονα, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ότι έχει περάσει μια βδομάδα από την καταγγελία τους στο αρμόδιο γραφείο χωρίς να έχουν πάρει καμία απάντηση, ενώ δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Καλούμε όπως εντός προθεσμίας μιας μέρας από την κοινοποίηση της παρούσας προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, όπως αυτές διατυπώνονται στο προαναφερόμενο έγγραφο του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στον Αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου προκειμένου να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων (Δημόσιων - Ιδιωτικών) για την έναρξη του χρόνου λειτουργίας τους, αλλά και για παραλείψεις δικές σας που έχουν σχέση με το προαναφερόμενο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιφέρεια του γραφείου ευθύνης σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ