Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δαδί και ο... Αίολος

Τελικά για τις δασικές πυρκαγιές φταίει πάντα ο... Αίολος! Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με σχεδόν πανομοιότυπες φράσεις, ώστε να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για τις δασικές πυρκαγιές και να δικαιολογήσουν την αντιδασική τους πολιτική.

«Αν και αυτή τη χρονιά ο κρατικός μηχανισμός ήταν πιο προετοιμασμένος από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο συνδυασμός ζέστης, δυνατού αέρα και υγρασίας έφεραν αυτά τα αποτελέσματα», δήλωνε το καλοκαίρι του 2000 ο πρωθυπουργός της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης.

«Εφέτος τα καιρικά φαινόμενα ευνόησαν, όσο ποτέ άλλοτε, την εκδήλωση καταστροφικών πυρκαγιών, με αποκορύφωμα αυτή της Πάρνηθας. Ζούμε ήδη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε πριν λίγες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ Κ. Καραμανλής.

Για τον κατακερματισμό των δυνάμεων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και εκπαίδευση της Πυροσβεστικής άλλοι είναι, όμως, υπεύθυνοι και όχι ο... Αίολος. Για τα ανύπαρκτα κονδύλια σε μέτρα δασοπροστασίας, που αποκάλυψε ο «Ρ», φταίνε ασφαλώς αυτοί που δεν τα έδωσαν ποτέ. Τους δασοκτόνους νόμους και τις καταστροφικές αναθεωρήσεις του άρθρου 24, που αποχαρακτηρίζουν το δασικό πλούτο της χώρας και τον οδηγούν στην εμπορευματοποίηση, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις ψήφισαν. Τους αποχαρακτηρισμούς με το «κόλπο» της εξαίρεσης από την αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων ο δικομματισμός την εφεύρε. Το δασολόγιο δεν το πήρε ο αέρας. Αυτοί δε φρόντισαν ποτέ να το συντάξουν.

Ας σταματήσουν το δούλεμα, λοιπόν, και οι δυο. Το «δαδί» είναι η πολιτική τους. Ο Αίολος, απλά βοηθάει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ