Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είκοσι χρόνια περιμένουν

Εδώ και 20 χρόνια εκκρεμεί η δημιουργία ενός δεύτερου Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημειώνει με προχτεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κι αμέσως έρχεται στο νου η πρόσφατη βλάβη που σημειώθηκε, τις μέρες το καύσωνα, σε μετασχηματιστή του υπάρχοντος ΚΥΤ στο Ωραιόκαστρο, που αποτέλεσμά της ήταν να μείνει η Β. Ελλάδα χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Οι μηχανικοί προειδοποιούν ακόμα ότι σε επόμενη υψηλή ζήτηση, το διαθέσιμο σύστημα θα λειτουργήσει στα όριά του, με σοβαρή πιθανότητα να μην ανταποκριθεί στις ανάγκες, αφού δεν υπάρχουν οι αναγκαίες εφεδρείες.

Αμέσως όμως προκύπτει το ερώτημα. Ποιος φταίει γι' αυτή την κατάσταση; Το ΠΑΣΟΚ θα πει η ΝΔ, η ΝΔ θα αντιτείνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ και οι δυο μαζί θα τα ρίξουν στα ακραία φαινόμενα, στο προσωπικό και στην περιβόητη ...«αστοχία υλικού». Δηλαδή, ο ένας κάνει πλάτες στον άλλον και οι δυο μαζί κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Μόνο που κύριοι του δικομματισμού - αφού τα δύο κόμματα που υπηρετούν την άρχουσα τάξη εναλλάσσονται στην κυβέρνηση - οι μόνοι υπεύθυνοι και για την υπόθεση του ΚΥΤ στη Βόρεια Ελλάδα είστε εσείς, αφού εσείς όλα αυτά τα 20 χρόνια, διαχειρίζεστε και τα της ΔΕΗ. Τώρα το πόσο ακριβώς φταίει ο ένας και πόσο ο άλλος, κάντε μεταξύ σας τα παζάρια να το βρείτε. Το πέντε πάνω - πέντε κάτω, είναι εντελώς αδιάφορο για τους εργαζόμενους που χρυσοπληρώνουν το ρεύμα για να έχουν κέρδη οι καπιταλιστές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ