Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Αμπντούλ Ρασίντ Γκαζί

Νέο κύκλο έντασης πυροδότησε η πολιορκία και η εισβολή στο Κόκκινο Τέμενος, του Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν, με σημείο αιχμής τη δολοφονία του θρησκευτικού ηγέτη του Τεμένους, Αμπντούλ Ρασίντ Γκαζί, από τις δυνάμεις ασφαλείας, την περασμένη Τρίτη. Ο Γκαζί, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, δήλωνε έτοιμος να πεθάνει σαν μάρτυρας για το Ισλάμ, αρνούμενος να παραδοθεί. Ο αδερφός του, επίσης θρησκευτικός ηγέτης του Τεμένους, Αμπντούλ Αζίζ, μετά τη βίαιη λύση της κατάληψης, κάλεσε σε «ισλαμιστική επανάσταση», ενώ δημοσιοποιήθηκε και μήνυμα του Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, του νούμερο 2 ηγέτη της Αλ Κάιντα, με το οποίο καλούσε τους Πακιστανούς σε «ιερό πόλεμο» κατά του Προέδρου της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ και του καθεστώτος.

Η κατάσταση στο Πακιστάν μετά το μακελειό στο Ερυθρό Τέμενος, είναι μάλλον έκρυθμη, καθώς την εισβολή ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις, κατά του Π. Μουσάραφ και της κυβέρνησης. Η διαφθορά και η πλήρης ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει το λαό σε αγανάκτηση, με αποτέλεσμα ορισμένοι να το εκμεταλλεύονται, ώστε μέρος της δυσαρέσκειας να το καρπωθεί η ισλαμιστική αντιπολίτευση, που ζητά επαναφορά του ισλαμικού νόμου της Σαρία, πρεσβεύοντας ότι έτσι θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Η ιστορία του Κόκκινου Τεμένους κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, που φοιτούσαν στο ισλαμικό σχολείο.


Α.Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ