Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΠΑΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για το Πανεπιστήμιο

Η ανάγκη να γίνει υπόθεση όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας και του λαού το αίτημα για πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών, ενόψει των νέων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε έρευνα και μεταπτυχιακά και της προσπάθειας υλοποίησης κύριων ρυθμίσεων του νόμου - πλαισίου τη νέα χρονιά, αναδείχτηκε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΗΠΑΚ στα Γιάννενα.

Τα μέλη της παράταξης Κώστας Αλυσσανδράκης, Σπύρος Γεωργάτος και Βασίλης Τσίκαρης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη μαγική και επίπλαστη εικόνα που επιδιώκουν να «πασάρουν» οι πρυτανικές αρχές για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΤΑ. Πρόκειται για μια προσπάθεια ωραιοποίησης, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φοιτητές και πανεπιστημιακοί.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ αναφέρθηκαν σε φαινόμενα και πρακτικές της διοίκησης, που στοχεύουν στην εφαρμογή άκρατου ανταγωνισμού και ανταποδοτικότητας που εισάγει ο νέος νόμος - πλαίσιο, αλλά και σε προσπάθεια για τον απόλυτο κομματικό έλεγχο του πανεπιστημίου. Στα πλαίσια αυτών των πρακτικών, μεθοδεύτηκε να μην κοινοποιηθεί η αρνητική τοποθέτηση της Συγκλήτου απέναντι στο νέο νόμο - πλαίσιο. Από την άλλη, κρίσιμες αποφάσεις παίρνονται με ισχνή συμμετοχή των μελών της Συγκλήτου, όπως για παράδειγμα, η απόφαση για ανάθεση της φύλαξης σε σεκιούριτι, κατανομή χρημάτων του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων σε προαποφασισμένες επιλογές παραβλέποντας βασικές ανάγκες και ελλείψεις των τμημάτων κ.ά.

Απέναντι σε αυτήν κατάσταση, που επιβεβαιώνει ότι ο νέος νόμος - πλαίσιο και το σύνολο των αντιδραστικών αλλαγών εμπορευματοποιούν τη γνώση και επιδιώκουν να ελέγξουν συνειδήσεις, τα μέλη της ΔΗΠΑΚ απηύθυναν κάλεσμα αγώνα και καταδίκης των πολιτικά υπευθύνων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και όσων δείχνουν ανοχή στην αντιεκπαιδευτική τους πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ