Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδικαιολόγητη καθυστέρηση

Την έντονη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια των αντιδραστηρίων τα οποία χρειάζονται για την εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος (μέθοδος ΝΑΤ), εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος που ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος υποσχέθηκε τη γενίκευση της εφαρμογής του μοριακού ελέγχου και κοντεύει χρόνος απ' τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Κι όμως ο διεθνής διαγωνισμός καρκινοβατεί για «ένα ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας και δεν αφορά μόνο τους θαλασσαιμικούς, αλλά όλους τους Ελληνες γιατί ο καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να μεταγγιστεί» τονίζει η Ομοσπονδία.

Βέβαια, τα συμφέροντα από τέτοιες προμήθειες είναι μεγάλα. Ομως, τη βασική ευθύνη τη φέρνει η κυβέρνηση, που τελικά υποκλίνεται στους όρους της αγοράς και του ανταγωνισμού και δεν προχωρά δραστικά στις απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα εφόδια για τον έλεγχο του αίματος.

Ηδη αυτές τις ελλείψεις τις έχουν πληρώσει άνθρωποι με τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ