Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πάνω στα χείλη μου

Σκηνή από την ταινία του Ζακ Οντιάρ
Σκηνή από την ταινία του Ζακ Οντιάρ
Το γαλλικό φιλμ νουάρ «Πάνω στα χείλη μου» σε σκηνοθεσία Ζακ Οντιάρ θα προβάλει απόψε στις 00.15 η ΝΕΤ. Η Κάρλα δουλεύει σε μια επενδυτική εταιρεία ως γραμματέας. Δεν είναι όμορφη και γλυκιά, είναι όμως ιδιαίτερα εσωστρεφής, επειδή είναι κουφή. Στο εργασιακό της περιβάλλον αντιμετωπίζεται με απαξία, γεγονός που την πληγώνει καθημερινά. Ψάχνοντας τον μεγάλο έρωτα, γνωρίζεται με τον Πολ, έναν γοητευτικό μικροεγκληματία που μόλις έχει βγει με αναστολή από τη φυλακή. Η Κάρλα γοητεύεται και ο Πολ ανταποκρίνεται. Η σχέση τους είναι έντονη, αλλά είναι προφανές πως ο Πολ επηρεάζει τη σταθερή και υπομονετική της συμπεριφορά, βάζοντάς τη σε πειρασμό να «διορθώσει» τη ζωή της εκδικούμενη τους συναδέλφους της για την άθλια συμπεριφορά τους. Τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου όταν ο Πολ της ζητά με τη σειρά του να τον βοηθήσει να εκδικηθεί έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κλαμπ, στον οποίο χρωστάει χρήματα.

Ο Ζακ Οντιάρ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα νέα ονόματα του γαλλικού σινεμά. Με την ταινία «Πάνω στα χείλη μου» επιλέγει να αφηγηθεί μια ερωτική ιστορία, διαφορετική, γεμάτη ένταση, βουτηγμένη στη σκοτεινή ατμόσφαιρα ενός φιλμ νουάρ. Μας εισάγει καταρχήν σε μια συναισθηματική ιστορία δυο υπάρξεων αποκλεισμένων από την κοινωνία και μας οδηγεί σταδιακά σε ένα θρίλερ που ο θεατής το παρακολουθεί με την ψυχή στο στόμα. Ο Οντιάρ ξέρει να στήσει το σενάριό του, να φτιάξει ατμόσφαιρα, να γράψει ωραίους διαλόγους, ακόμα και να καδράρει με φαντασία και τόλμη. Αυτό, όμως, που ξέρει πάνω απ' όλα είναι να διευθύνει τους ηθοποιούς του. Το ζευγάρι Εμανουέλ Ντεβός - Βενσάν Κασέλ είναι εκπληκτικό. Η ταινία απέσπασε το 2002 τα βραβεία Σεζάρ καλύτερου σεναρίου για τους Ζακ Οντιάρ και Τονίνο Μπενακουίστα, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Εμανουέλ Ντεβός και καλύτερου ήχου.

«Μια ζωή την έχουμε». Ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ. Η Λάνι που ζει στο Σιάτλ είναι η βασική ρεπόρτερ στο πρωινό σόου του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Απεγνωσμένα προσπαθεί να «μπει» σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό πανεθνικής εμβέλειας για να πετύχει το σκοπό της. Στόχος της είναι να γίνει μια διάσημη τηλεπαρουσιάστρια. Ωστόσο, τα λόγια κάποιου που ζει στο πεζοδρόμιο θα της αλλάξουν τη ζωή. Παίζουν οι Αντζελίνα Τζολί και Εντουαρντ Μπερνς και Τόνι Σάλουμπ (ALTER 21.00).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω στα χείλη μου (2007-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ