Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ
Απεργοσπαστικό σχέδιο κατά των αρχαιοφυλάκων

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ για να σπάσει το αρραγές μέτωπο των μόνιμων και συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων στις απεργιακές κινητοποιήσεις - που αλλεπάλληλα κηρύσσει η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας απέναντι στα αιτήματα του κλάδου - με εμπιστευτικό, εξαιρετικά επείγον έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων, μηχανεύτηκε την κατάρτιση «επιτελικού σχεδίου» απεργοσπασίας, με πρόσχημα «να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επισκεπτών». Το έγγραφο ζητά από τους προϊσταμένους των Εφορειών το απεργοσπαστικό σχέδιο «να συνίσταται στα εξής»:

«1. Μετακίνηση φυλακτικού προσωπικού, κυρίως ωρομισθίου που δεν απεργεί, εντός των ορίων της Εφορείας και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων. Το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με τον ορισμό φυλακτικού προσωπικού ασφαλείας, θα επιτρέψει τη μερική έστω λειτουργία των χώρων και των μουσείων. Θεωρείται σκόπιμο στα μουσεία να είναι επισκέψιμο τουλάχιστον ένα τμήμα τους, στους δε αρχαιολογικούς χώρους να είναι προσιτή μια διαδρομή, η οποία θα έχει οριστεί.

2. Εφαρμογή μειωμένου ωραρίου λειτουργίας (τουλάχιστον τρεις ώρες).

3. Ελεύθερη είσοδος στους χώρους και τα μουσεία, τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

4. Διασφάλιση έγκαιρης ειδοποίησης (τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των κινητοποιήσεων), ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι φορείς».

Τα παραπάνω μέτρα αφορούν στην Ακρόπολη, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία: Ολυμπίας, Δελφών, Μυστρά, Κνωσού, Βεργίνας, Λίνδου, Παλάτι Μ. Μαγίστρου και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ