Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται τσιμεντοποίηση των ορεινών όγκων

Η αναδάσωση να γίνει από τις δημόσιες υπηρεσίες, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Η αναδάσωση να γίνει από δημόσιες υπηρεσίες και όχι να ανατεθεί σε ιδιώτες, να τεθεί ζήτημα ιδιοκτησίας και να γίνει απογραφή υπογράμμισε, αναφερόμενη στο θέμα των πυρκαγιών, η Αλέκα Παπαρήγα, φτάνοντας το Σάββατο το μεσημέρι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

«Επειδή βρίσκομαι στην ορεινή Ηπειρο», τόνισε, «θέλω να υπογραμμίσω το εξής πράγμα: Σωστά επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σήμερα στην αναδάσωση της Πάρνηθας και γενικότερα των καμένων ορεινών όγκων. Το ζήτημα είναι ότι η αναδάσωση πρέπει να γίνει από τις δημόσιες υπηρεσίες και όχι με ανάθεση στους ιδιώτες. Το κυριότερο είναι τι γίνεται με το σύνολο των ορεινών όγκων. Με τους ορεινούς όγκους που δεν έχουν καεί και ελπίζουμε να μείνουν έτσι».

Επισήμανε ότι «υπάρχει το σοβαρό ζήτημα της ιδιοκτησίας το οποίο δε θίγεται καθόλου και πρέπει να θιχτεί. Εστω με τα σημερινά δεδομένα να γίνει μια απογραφή: Τι έχουν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, τι έχει η εκκλησία, τι έχουν άλλοι φορείς. Διότι αυτό που έρχεται τα επόμενα χρόνια είναι και η τσιμεντοποίηση και η εκχώρηση της χρήσης γης των ορεινών όγκων σε ιδιώτες, σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και άλλες δράσεις. Δίχως το πέρασμα κατά 100% αυτής της ιδιοκτησίας στο Δημόσιο, ακόμα και αν δεν έχουμε πυρκαγιές στους ορεινούς όγκους, την επόμενη εικοσαετία θα τους χάσει ο λαός».

Δε γίνεται λόγος για μεγάλα ζητήματα που αφορούν το λαό

«Το δεύτερο ζήτημα που θα ήθελα να θίξω», συνέχισε, «είναι ότι ενώ κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση, με κόντρες, με διαξιφισμούς, με ρητορικά σχήματα και ατάκες βγαλμένες μέσα από βιβλία και λόγια μεγάλων αντρών, υπάρχουν θέματα που δε γίνεται λόγος και τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης. Π.χ. ποια είναι η θέση των κομμάτων για τον Καποδίστρια 2 που έρχεται; Πρόκειται για μια σοβαρή αλλαγή στη διοικητική δομή της χώρας. Κι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι θα πληγούν θανάσιμα τομείς όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια και γενικότερα η όποια κοινωνική υποδομή υπάρχει στη χώρα. Πρέπει να τοποθετηθούν τα κόμματα. Εμείς είμαστε αντίθετοι όχι μόνο για το οργανωτικό σχήμα, αλλά κυρίως για το στόχο και το ρόλο που θα υπηρετήσει αυτή η διοικητική αλλαγή».

Η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως «υπάρχουν κι άλλα θέματα. Κοσσυφοπέδιο: Ποιες είναι οι θέσεις όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποτίθεται ένα από τα δυο κόμματα θα το διαχειριστεί και κυβερνητικά; Αλλο ερώτημα: Ισχύει η συμφωνία της Μαδρίτης (Σημίτη - Ντεμιρέλ) και του Ελσίνκι για το Αιγαίο; Τι γίνεται μ' αυτά τα πράγματα; Δεν ακούμε καμιά συζήτηση, ενώ είμαστε σε μια περίοδο που δρομολογούνται εξελίξεις. Θα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αποφάσεις και χειρισμοί. Και από αυτή την άποψη δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές συζητώντας μόνο θέματα της επικαιρότητας, όσο κι αν αυτά είναι τραγικά. Υπάρχουν κι άλλα που απ' τη δική τους πλευρά είναι τραγικά και θα έχουν σοβαρές συνέπειες στο λαό και στην κατάσταση στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ