Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ερώτηση για τους μηχανισμούς παρακολούθησης

Η ένταση των μέτρων τρομοκράτησης των εργαζομένων συμβαδίζει με το βάθεμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην ΕΕ, που υλοποιούνται και στη χώρα μας από τις κυβέρνησης της ΝΔ στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ. Με το πρόσχημα δήθεν της «ασφάλειας», οι επιχειρήσεις εγκαθιστούν συστήματα παρακολούθησης των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλιάς. Την καταπάτηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων επιτείνει η χρησιμοποίηση και νέων τεχνολογικών μέσων, ακόμα και η συλλογή βιομετρικών στοιχείων από τις επιχειρήσεις.

Το θέμα έθιξε με Ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Οπως σημειώνει, «σκοπός των επιχειρήσεων είναι να παγιώσουν κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, ελέγχοντας και εντείνοντας την εντατικοποίηση της εργασίας, παρακολουθώντας την κοινωνική συμπεριφορά και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Κανείς δε γνωρίζει ποια είναι η χρήση των ηλεκτρονικών αρχείων που τηρούνται από την παρακολούθηση από πλευράς των εργοδοτών».

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την Επιτροπή αν «με βάση το γεγονός ότι η παρακολούθηση είναι παράνομη και πλήττει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων, καταδικάζει η Επιτροπή τις ενέργειες αυτές των επιχειρήσεων», αλλά και αν «προτίθεται να λάβει μέτρα για την αφαίρεση των συστημάτων παρακολούθησης και τη διασφάλιση της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ