Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΑΣ
Κέρδος για το λαό η ενίσχυση του ΚΚΕ

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη Λέσβο

Από την επίσκεψη του Γ. Τούσα στο Ιδρυμα «Θεομήτωρ»
Από την επίσκεψη του Γ. Τούσα στο Ιδρυμα «Θεομήτωρ»
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι βασική προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Τούσας μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλλονή Λέσβου, χτες το βράδυ. Το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ περιόδευσε στο ίδρυμα ανιάτων Αγιάσου «Θεομήτωρ» όπου είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές που έπληξαν και το νησί της Λέσβου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη και θυσιάζει το περιβάλλον για τα κέρδη του κεφαλαίου, που πιστά υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενθαρρύνει τους εμπρηστές και επιβραβεύει τους καταπατητές.

Αναφερόμενος στη γενικότερη αντεργατική αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει, ο Γ. Τούσας υπογράμμισε πως το ΚΚΕ αντιπαλεύει με συνέπεια αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, προβάλλει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλιά, προστασία των ανέργων, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, το ΚΚΕ διεκδικεί τη συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων που η δυναμική της μπορεί να ανοίξει το δρόμο της λαϊκής εξουσίας, απαραίτητη προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής εργατικής οικογένειας.

Ετσι, η αποδυνάμωση των κομμάτων του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελούν προϋπόθεση, τόνισε, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και κάλεσε τους εργαζόμενους στις εκλογές να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ