Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Στην ημερήσια διάταξη οι... υποψηφιότητες

Το θέμα των υποψηφιοτήτων έχει μπει στην ημερήσια διάταξη του ΠΑΣΟΚ, καθώς αποτελεί ένα κομβικό σημείο που συνδέεται τόσο με το ζήτημα των εσωτερικών ισορροπιών, όσο και με το προφίλ της «ανανέωσης» που θέλει να προβάλει ο Γ. Παπανδρέου, προς την εκλογική βάση του κόμματός του. Επίσης με δεδομένο ότι η όλη αντιπαράθεση με τη ΝΔ δεν αφορά την ουσία της ασκούμενης πολιτικής, όπου υπάρχει επικάλυψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά τη διαχείριση των επιμέρους πολιτικών, το ζήτημα των προσώπων αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν βγει στον αέρα, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχει οριστικοποιηθεί το 90% των υποψηφιοτήτων, ενώ το υπόλοιπο 10% θα μένει ανοιχτό μέχρι την τελική φάση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται προβληματισμένος για τις προτάσεις υποψηφιοτήτων που έχουν φθάσει μέχρι τώρα στη Χ. Τρικούπη, αφού όπως εκτιμάται αυτές απέχουν από τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο ίδιος και κυρίως αυτή της «ανανέωσης». Μάλιστα, εντοπίζονται και σκοπιμότητες που έχουν να κάνουν με τους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς σε επίπεδο εκλογικών περιφερειών και για αυτό το λόγο ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε οι προτάσεις να φθάνουν στον ίδιο προσωπικά.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται έτοιμο για εκλογές οποιαδήποτε Κυριακή μετά την 9η Σεπτέμβρη, για αυτό θα αξιοποιήσει και τον μήνα Αύγουστο. Ετσι, για τις 2 Αυγούστου προγραμματίζεται ολοήμερη ειδική σύσκεψη όλων των υποψηφίων του κόμματος, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει για τις προεκλογικές ανάγκες και τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ