Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαιτείται λαϊκή κινητοποίηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την πυρκαγιά στον Υμηττό:

«Στις 2 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποίησε διάβημα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο επισήμαινε τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες και προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων στις περιοχές του Υμηττού, της Πεντέλης και του Ποικίλου Ορους Αιγάλεω. Δυστυχώς, και αυτή τη φορά η φωνή ήταν βοώντος εν τη ερήμω.

Η πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη, που δε διαμορφώνει το κτηματολόγιο - δασολόγιο και που νομιμοποιεί τους καταπατητές, έδωσε και πάλι τα θλιβερά της αποτελέσματα. Μετά την Πάρνηθα, το Πήλιο και άλλες περιοχές, ήρθε η σειρά του Υμηττού να υποστεί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να ενταθεί με στόχο καίριο: Την κατάργηση των δασοκτόνων νόμων, την επάνδρωση της Πυροσβεστικής με εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό, τη λήψη άμεσων μέτρων για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης. Και ενός μέτρου καμένης γης πρέπει να εμποδιστεί η οικοπεδοποίηση, καθώς και να απαιτήσει ο λαός την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ