Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ηθικός αυτουργός τα κόμματα του κεφαλαίου

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη Ζώνη και στη συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά στις 11 το πρωί, καλεί το ΠΑΜΕ για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους. Με ανακοίνωσή του για το νέο διπλό θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» υπογραμμίζει:

«Ενα έγκλημα διαρκείας συντελείται εδώ και χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Δύο ακόμα εργάτες ήρθαν να προστεθούν στο μαύρο κατάλογο των νεκρών της εργοδοτικής και κρατικής εγκληματικότητας.

Με στόχο αποκλειστικά και μόνο το κέρδος, ηθικός αυτουργός και στο νέο έγκλημα είναι τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) που με την πολιτική τους οπλίζουν συνεχώς το χέρι της εργοδοσίας. Είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας που "ευαγγελίζονται". Η εργοδοσία αποθρασυμένη δεν υπολογίζει ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων μπροστά στο κέρδος και τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, χωρίς κανέναν κανόνα υγιεινής και ασφάλειας και με εντατικοποίηση της δουλιάς.

Η κυβέρνηση, παρά τα συνεχή εργοδοτικά εγκλήματα, "σφυρίζει αδιάφορα", εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο την εργοδοσία και τα κέρδη της. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΕΚΠ, ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ θα "εκφράσουν πάλι τη λύπη τους", αλλά με τη στάση τους όλη την προηγούμενη περίοδο έχουν βάλει πλάτη για να κάνουν οι εργοδότες ήσυχοι τη δουλιά τους και να ενισχύουν την "ανταγωνιστικότητά" τους (το κέρδος τους).

Το ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας καλεί όλους τους εργαζόμενους στη Ζώνη με την αγωνιστική τους στάση να επιβάλλουν:

  • ΟΧΙ άλλοι νεκροί ή ακρωτηριασμένοι εργάτες στη Ζώνη.
  • Μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, τώρα.
  • Να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
  • Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΕΚΠ, ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ.
  • Να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής τους, αλλά και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.
  • Να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ζώνης και όχι μόνο να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη Ζώνη, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, την Τρίτη 17 Ιούλη στις 11 π.μ.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη δεχτούν οι χαλυβουργοί να σηκώσουν ξένες σημαίες (2014-01-25 00:00:00.0)
Εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Καρδιάς (2011-02-11 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών (2007-12-06 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το ρόλο του Κυριακού (2003-05-03 00:00:00.0)
Συνέλευση μεταλλεργατών (1998-10-27 00:00:00.0)
Πιο μαζικά, πιο δυνατά! (1998-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ