Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Επαγγελματικές» κατεδαφίσεις... «Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αίτημα την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο. H παραπομπή, με την επίκληση του άρθρου 141 της Συνθήκης της EE, που προβλέπει την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών, αλλά και παλαιότερης απόφασης του Ευρωδικαστηρίου που χαρακτηρίζει επαγγελματικές τις συντάξεις στο Δημόσιο, ήταν αναμενόμενη. Μάλιστα, η λήψη της σχετικής απόφασης αναμενόταν για χθες. Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, απεκαλύφθη ότι η απόφαση είχε ληφθεί ήδη από τις 27 Ιουνίου» (Οικονομική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...και αποχαρακτηρισμοί. «Μετά τη Χαλκιδική, ήρθε η σειρά της Καβάλας. Μετά την Ουρανούπολη, η Ακροπόταμος και η Κάριανη. Χαρακτηρισμένα δάση ή δασικές εκτάσεις αποχαρακτηρίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην Ουρανούπολη. Το άρθρο 2 του νόμου 998/79 εφαρμόστηκε και στην Καβάλα και το δάσος "αποδόθηκε εις την αγροτικήν εκμετάλλευσιν" - το μεγάλο βήμα πριν από την οικοπεδοποίηση. Είναι κι αυτές οι εκτάσεις στα ανταλλάγματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή στο ιερατείο της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Ορους για τη Βιστονίδα λίμνη και την παραλίμνια περιοχή στο Πόρτο Λάγος» (Κ. Λασκαρέλιας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Στρατολογίες» ΣΕΒ... «Σε συνδικαλιστικό εκπρόσωπο όλων των εργοδοτών μετατρέπεται σταδιακά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών ο οποίος στο εξής θα ονομάζεται ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ηδη η πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή γίνεται με την ένταξη - ανακοινώνεται και επίσημα την προσεχή Πέμπτη - στον ΣΕΒ της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Περίπου εκατό μεγάλες επιχειρήσεις από όλους σχεδόν τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας «περιμένουν στην ουρά» για να ενταχθούν ως μέλη του ΣΕΒ... Στη λίστα των διαφωνούντων ανήκουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, καθώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος» (Γ. Πουλερές - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ