Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Κατήγγειλε τη ναζιστική «φιέστα» στην Εσθονία

Τη ναζιστική «φιέστα» του υπουργού Δικαιοσύνης της Εσθονίας, Ρέιν Λανγκ, για να γιορτάσει τα γενέθλιά του κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ.

Οπως σημείωσε ο Θ. Παφίλης στην Ερώτησή του, «σοβαρές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην Εσθονία η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, Ρέιν Λανγκ, να γιορτάσει την 50ή επέτειο των γενεθλίων του διοργανώνοντας παρουσίαση του θεατρικού έργου "Αδόλφος" - μονόλογος του Χίτλερ πριν αυτοκτονήσει. Στο χώρο της σχετικής εκδήλωσης δέσποζαν φασιστικά σύμβολα, ενώ από τους προσκαλεσμένους είχε ζητηθεί "να ντυθούν ανάλογα".

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο υπουργός δηλώνει πως επρόκειτο για "ιδιωτική εκδήλωση", ενώ το μέρος του πήρε και ο πρωθυπουργός Α. Ανσιπ. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ρ. Λανγκ έχει επιδείξει στο παρελθόν ανάλογες τάσεις, καθώς είχε αναλάβει την πρωτοβουλία απομάκρυνσης του αντιφασιστικού μνημείου του Κόκκινου Στρατιώτη από το κέντρο του Τάλιν, είχε ταχθεί ενάντια στις διαδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη των λαών στις 9 Μάη 2007, χαρακτηρίζοντάς τις απόπειρα πραξικοπήματος».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλεί το Συμβούλιο να απαντήσει, «πώς σχολιάζει τα παραπάνω και αν καταδικάζει τα απαράδεκτα και επικίνδυνα αυτά φαινόμενα που προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του φασισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ