Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Πίστη για πρόκριση

Δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) για έναν στόχο (πρόκριση), αναζητά αύριο η Εθνική Νέων απέναντι στην Ισπανία. Οι παίχτες του Ν. Νιόπλια με νίκη θα βρεθούν στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19, ως πρώτοι του ομίλου. Με ισοπαλία και πάλι προκρίνονται αλλά ως δεύτεροι. Το ποθητό δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί ακόμα και με ήττα αλλά - στην περίπτωση αυτή - θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα Αυστρίας - Πορτογαλίας. Αν δεν κερδίσουν οι γηπεδούχοι, περνούν οι «γαλανόλευκοι». Αν κερδίσουν, το εισιτήριο για την επόμενη φάση, θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

Πάντως στην ελληνική ομάδα όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για την κατάληξη της προσπάθειας και έτοιμοι να δημιουργήσουν - ο καθένας από το πόστο του - τις αναγκαίες συνθήκες. «Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Ν. Νιόπλιας, επισήμανε ότι «θα παίξουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς», εκτιμά όμως «ότι μας ταιριάζει περισσότερο το δικό τους αγωνιστικό στιλ, γιατί διαθέτουμε το ίδιο επίπεδο παιχνιδιού και φυσικής κατάστασης». Και δημοσιοποίησε την πεποίθησή του πως «εμείς και η Ισπανία θα προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Ο εκλέκτορας καλείται να αντιμετωπίσει τρεις απουσίες. Του βασικού τερματοφύλακα, Απ. Ανδρούτσου, που χάνει το υπόλοιπο τουρνουά λόγω τραυματισμού στο δείκτη του δεξιού χεριού. Στην αποστολή κλήθηκε - εσπευσμένα - να τον αντικαταστήσει ο Ηλίας Βούρας. Και των Ιωαννίδη, Δημούτσου λόγω καρτών. Από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται και οι Παπαδόπουλος, Νίνης αλλά η ιατρική ομάδα δεν εκφράζει ανησυχία για τη συμμετοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ