Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Προσάναμμα για πυρκαγιές η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος στη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας

Την ανάγκη να καταδικαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και, την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής συγκέντρωσης και ομιλίας που έγινε στο χώρο συγκεντρώσεων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεγάλο θέμα των ημερών, την υπόθεση του περιβάλλοντος και τις καταστροφικές πυρκαγιές. Καυτηρίασε τις τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που φτάνουν 4.500 κενές θέσεις, καθώς και την τεράστια έλλειψη σε έργα υποδομής. Αλλά, πρόσθεσε, ακόμη κι αν καλυφθούν τα κενά, ακόμη κι αν στελεχωθεί ικανοποιητικά η υπηρεσία, η εμπρηστική πολιτική θα εξακολουθεί να καίει δάση.

Κι αυτό «διότι έχει διαμορφωθεί ένα δασοκτόνο θεσμικό πλαίσιο, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι καταπατητές. Διότι, η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί το "δαδί" που χρησιμοποιείται ως προσάναμμα για να καούν χιλιάδες στρέμματα δάσους. Δεν υπάρχει Εθνικό Δασολόγιο, ούτε Εθνικό Κτηματολόγιο. Διότι, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους εξαιρούνται των αναδασώσεων. Εκεί που φύτρωναν δέντρα, τώρα φυτρώνουν βίλες. Η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης αποτελεί την αιτία για όλα όσα συμβαίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο ΚΚΕ και στα άλλα κόμματα βρίσκεται στην ανάδειξη του ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και πώς θα λυθούν σε όφελος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων», τόνισε εξαρχής ο Σπ. Χαλβατζής. Και πρόσθεσε πως οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται απορρέουν από την ΕΕ, στην οποία όμως συμμετέχουν και συναποφασίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Επιπλέον, σημείωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας και της Υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ζητήματα της ανεργίας, επισημαίνοντας ότι «άλλο πράγμα η εργασία κι άλλο η απασχολησιμότητα». Στις στατιστικές που μετρούν τους δείκτες ανεργίας, είπε, μετρούν ως εργαζόμενους ακόμη κι αυτούς που «κολλάνε» 1,5 ένσημο την εβδομάδα. «Στην ουσία, όμως, είναι άνεργοι», σημείωσε.

Μιλώντας για τα θέματα της Παιδείας, επισήμανε πως το πρόσφατο περιστατικό με τις αναβαθμολογήσεις είναι απλά ένα ακόμη επεισόδιο, το οποίο προκαλείται από τη διαδικασία εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Ανδρέας Παπαδάκης, αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο Στέλιος Κρασσάς, επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ