Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενδοεπιχειρηματικοί... προβληματισμοί

Το άνοιγμα στην... κοινωνία έχει και τις συνέπειές του. Ο ΣΕΒ, που έχει βαλθεί να πείσει το πανελλήνιο ότι κοπιάζει για την κοινωνική πρόοδο και... ευημερία, τουλάχιστον όσο κοπιάζει και για τα συμφέροντα των μελών του(!!!), συναντά αντιδράσεις εκ των έσω στην προσπάθειά του να εκπροσωπήσει - κατ' αρχήν - το σύνολο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, Σ. Ανδρεάδης, επισήμανε χτες ότι η εκπροσώπηση του συνόλου των επιχειρήσεων δεν μπορεί να γίνει με τη μετεξέλιξη ενός υφιστάμενου φορέα (ΣΕΒ), αλλά με τη δημιουργία ενός νέου, όπου ο κάθε κλάδος θα συμμετέχει ανάλογα - και χωρίς εγωισμούς - με τη συμβολή του στο... ΑΕΠ.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα μετέτρεπε τους επιχειρηματίες του τουρισμού - ειδικά αυτή την περίοδο των διαρκών αυξήσεων στην τουριστική κίνηση και στα έσοδα - σε σημαίνοντες παράγοντες του οικονομικού κατεστημένου. Και επειδή αυτό δε γίνεται αποδεκτό από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του τουριστικού κλάδου δηλώνει αποφασιστικά: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε καταστάσεις που μας υποτιμούν».

Κρίμα που οι αντιθέσεις τους δεν επεκτείνονται και σε ζητήματα εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Να έβγαινε και κάτι από την όλη υπόθεση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ