Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πρωτιά και ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Λιβαδειάς.

Ιδιαίτερη σημασία είχαν τα αποτελέσματα σε Φθιώτιδα και Λιβαδειά. Στη Φθιώτιδα, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ψηφισάντων (161 από 102 το 2004), με τις ταξικές δυνάμεις να παίρνουν και τις 161 ψήφους (από 64 το 2004), εκλέγοντας δύο αντιπροσώπους (από έναν το 2004) για την ΟΙΥΕ. Στη Λιβαδειά, οι εργαζόμενοι έδωσαν την πλειοψηφία στις ταξικές δυνάμεις, μετά από καιρό. Εκεί η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΝ έβγαινε πρώτη για πολλά χρόνια. Μάλιστα, στις αρχαιρεσίες του 2004 και στις σημερινές κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ. Στις σημερινές αρχαιρεσίες οι ταξικές δυνάμεις πήραν 59 ψήφους (από 44 το 2004) και η παράταξη που στηρίχτηκε από τον ΣΥΝ και την ΠΑΣΚΕ πήρε 57 (από 70 το 2004).

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ ΟΙΥΕ) επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι επέλεξαν να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, τον πραγματικό εκφραστή των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, «παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" (ΣΥΝ) που έχουν ως κύριο στόχο τη στήριξη των αντεργατικών επιλογών». Καταλήγοντας δηλώνει: «Με νέες δυνάμεις θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, καθημερινά στους χώρους δουλιάς για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ