Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αισχύλεια 2000»

Με μουσική, θέατρο, Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο και κινηματογραφική προβολή αρχίζουν το Σάββατο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 του Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις «Αισχύλεια 2000», που πραγματοποιούνται φέτος για 26η χρονιά, στην Ελευσίνα.

Η πρεμιέρα των «Αισχύλειων» γίνεται με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη «Θεατρική Διαδρομή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Μποστατζόγλου. Ακολουθούν στις 5/9 και 6/9 παραστάσεις Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του θερινού κινηματογράφου της παραλίας. Στις 7/9 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Ελευσίνας ρεσιτάλ πιάνου των Μαρίας Ζαμπέτα και Μάθιου Κούμις.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει συναυλία στις 8/9, και ακολουθούν τρία τοπικά συγκροτήματα, οι «Δέμονοι Γκρίζοι», οι «Ελευσίνιοι Μυστήριοι» και οι «Shadows», που θα εμφανιστούν στην παραλία της πόλης.

Στις 10/9 θα παρουσιαστεί το έργο «Κατζούρμπος» του Γ.Χορτάτση, από την «Αιχμή» σε σκηνοθεσία Γ.Νικολαΐδη. Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Τάσος Κωστής, Ηρώ Μουκίου, Χρήστος Φωτίδης κ.ά. Στις 11/9 η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπαγγελή θα αναλύσει την εικόνα της αρχαίας Ελευσίνας μέσα από τις ανασκαφές. Επίσης θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Δ. Κουτσιαμπασάκου «Υψωμα 33» (13/9), ενώ στις 15/9 θα δοθεί η συναυλία του μουσικού σχήματος «Τρίχορδο».

Και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με δύο ακόμη βραδιές: Με ήχους της Μικράς Ασίας, στις 16/9 με τον Νίκο Ανδρουλάκη και με το Λαογραφικό Φεστιβάλ και τη συμμετοχή συλλόγων του δήμου (17/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ