Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Περιοδεία στελεχών του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Ξάφνιασαν τη διοίκηση του ΟΗΕ και της «ΚΦΟΡ» ανώτερα στελέχη του σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη διάρκεια περιοδείας που έκαναν χτες σε σερβοκατοικούμενες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου. Επικεφαλής του κλιμακίου στελεχών ήταν η γενική γραμματέας του κόμματος, Γκόριτσα Γκάγεβιτς, που ανακοίνωσε σε πλήθος εκατοντάδων Σέρβων κατοίκων της Γκραμπάνιτσα πως οι προεδρικές, γενικές και τοπικές εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν και στο Κοσσυφοπέδιο.

«Οπου είναι δυνατόν θα διεξαχθούν οι εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη και στο Κοσσυφοπέδιο», σημείωσε η γγ του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, υπογραμμίζοντας πως θα στηθούν περισσότερες από 500 κάλπες σε όσες περιοχές της επαρχίας κατοικούν Σέρβοι. Η Γκάζεβιτς ανακοίνωσε πως με κεφάλαια της ομοσπονδιακής γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης θα οικοδομηθούν τουλάχιστον 200 κατοικίες για να φιλοξενήσουν όσους Σέρβους πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο αποφασίσουν να επαναπατριστούν. Υποσχέθηκε επίσης πως όσοι έμειναν χωρίς δουλιά μετά την άφιξη της πολυεθνικής «ΚΦΟΡ» στο Κοσσυφοπέδιο θα εγγραφούν στους καταλόγους της ομοσπονδιακής κυβέρνηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας... Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», περισσότεροι από 200 Σέρβοι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησαν αργότερα διαδήλωση υποστήριξης του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στους δρόμους της Γκραμπάνιτσα.

Ερωτηθείς για την περιοδεία στελεχών του σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μπερνάρ Κουσνέρ, αιφνιδιάστηκε. Πάντως, το σύντομο σχόλιό του στις δηλώσεις για τη διεξαγωγή των γιουγκοσλαβικών εκλογών της 24ης Σεπτέμβρη και στο Κοσσυφοπέδιο ήταν αναμενόμενο. Οπως είπε «κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αδύνατο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ