Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΑΡΤΗ
Δεν υποχωρούμε στην τρομοκρατία

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία της Σπάρτης κι οι μαθητές της πόλης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους παρά την έντονη τρομοκρατία από την πλευρά της εισαγγελίας και της αστυνομίας, που παίρνει απαράδεκτες και προκλητικές διαστάσεις.

Χτες το πρωί αστυνομικές δυνάμεις «άνοιξαν» την πόρτα του 1ου Ενιαίου Λυκείου και εισβάλλοντας στο σχολείο άρπαζαν τους αγωνιστές μαθητές και τους «πετούσαν έξω» με βάναυσο τρόπο. Αυτά συνέβαιναν με την παρουσία της αντεισαγγελέα, με εντολή της οποίας προχώρησαν και σε «επιλεκτικές συλλήψεις» τεσσάρων μαθητών. Οι μαθητές απαντώντας αγωνιστικά στις απαράδεκτες μεθόδους εκφοβισμού τους, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέτυχαν την απελευθέρωση των τεσσάρων συμμαθητών τους.

Η στάση της αστυνομίας όμως, παραμένει προκλητική. Πριν από τρεις μέρες, σε μια από τις εισβολές τους στα κατειλημμένα σχολεία - που τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο - έφτασαν στο σημείο εντελώς απρόκλητα, να «ρίχνουν μπουνιές» σε δεκαπεντάχρονους και δεκαεξάχρονους μαθητές. Ενώ, χθες όταν μια ομάδα μαθητών έβγαινε από το κτίριο της Νομαρχίας τραγουδώντας ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση, αντίκρισαν δυο αστυνομικούς μέσα από ένα σταθμευμένο περιπολικό να τους κάνουν άσεμνες χειρονομίες.

«Ολα αυτά που έγιναν σήμερα (σ.σ. χθες) και τις προηγούμενες μέρες, είχαν σκοπό καθαρά, την τρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος», τονίζει ο Παναγιώτης Ανδριανός, μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Σπάρτης και υπογραμμίζει: «εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αγωνιστικά. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην τρομοκρατία της κυβέρνησης». Αν συνεχιστούν αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά από την πλευρά της αστυνομίας και οι συλλήψεις μαθητών, οι μαθητές προσανατολίζονται σε πανλακωνική κινητοποίηση, την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ