Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Πετσοκόβουν το επίδομα ανεργίας

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων με μερική απασχόληση

Η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρώντας στον αντεργατικό της κατήφορο, συνεχίζει να χτυπά και να αφαιρεί εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, τονίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αφορμή το πετσόκομμα ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος ανεργίας για όσους δούλευαν το προηγούμενο διάστημα με μερική απασχόληση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τον περασμένο Μάρτη ψήφισε το νόμο 3552, που μεταξύ άλλων, μειώνει το επίδομα ανεργίας κατά 50% για όσους ανέργους «δεν είχαν πλήρη απασχόληση και οι μηνιαίες αποδοχές του ήταν ίσες ή μικρότερες από το εξαπλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη», δηλαδή, με τα σημερινά δεδομένα δεν υπερβαίνουν τα 180 ευρώ. Ετσι, όσοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν με μερική απασχόληση, σε περίπτωση που μείνουν άνεργοι θα παίρνουν για επίδομα ανεργίας, τα ψίχουλα των 183,7 ευρώ το μήνα.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «δε φθάνει που "φυτοζωούν" εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής που υλοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τώρα χάνουν και το μισό επίδομα ανεργίας». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να αγωνιστούν συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, 1.300 ευρώ βασικό μισθό, επίδομα ανεργίας στο 80% του προτεινόμενου μισθού για όσο διαρκεί η ανεργία η οποία πρέπει να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ