Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
«Τρόικα» θα συντονίζει τις διαπραγματεύσεις

ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Μια «τρόικα», αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συντονίζει τις νέες διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συνάντησης της Ομάδας Επαφής για το Κοσσυφοπέδιο, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες στη γερμανική πρεσβεία στη Βιέννη, ωστόσο δε διευκρινίστηκε ο χρόνος έναρξης ούτε και η μορφή διεξαγωγής των νέων διαπραγματεύσεων, ούτε η χρονική διάρκειά τους, την οποία τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ επιθυμούν να περιορίσουν σε 120 ημέρες, ενώ η Ρωσία ζητά να μην υπάρξει χρονικός περιορισμός.

Ωστόσο, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Μάικλ Πολτ υποστήριξε στη σερβική εφημερίδα «Μπλιτς» ότι το ζήτημα «θα πρέπει να επιλυθεί και εάν αυτό δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί άλλος τρόπος».

Παράλληλα, ξεκίνησε χτες επίσημη 2ήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς, όπου θα συζητήσει με Αμερικανούς αξιωματούχους για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου καθώς και για τις διμερείς σχέσεις Σερβίας - ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ