Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνη «συγκατοίκηση»

Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΚΕΨΥΕ) - το πρώην Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής - είχε σημαντική συμβολή στην πρόληψη, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών, με τη λειτουργία στην Αγία Παρασκευή της μοναδικής για πολλά χρόνια μονάδας για παιδιά με αυτισμό και του «Στουπάθειου», στο Χαλάνδρι, για παιδιά με νοητική στέρηση.

Τώρα το ΕΚΕΨΥΕ έχει αναλάβει, στο πλαίσιο της εμπορευματοποιημένης αποασυλοποίησης, ένα μερτικό από αυτό. Και όταν καθαρά κοινωνικές υπηρεσίες μπαίνουν στη λογική της λειτουργίας με κριτήρια αγοράς, έρχονται και οι παρενέργειες, με κύρια έκφραση εκείνη της έλλειψης κονδυλίων.

Ετσι, τώρα, η Διοίκηση του ΕΚΕΨΥΕ σχεδιάζει, για να εξοικονομήσει κονδύλια, τη συστέγαση της Θεραπευτικής Μονάδας και του «Στουπάθειου», που θα οδηγήσει στην αλλαγή των συνθηκών προς το χειρότερο για τα παιδιά, τους γονείς, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σύσσωμο το προσωπικό ζητά απ' το ΕΚΕΨΥΕ να μην προωθήσει τη «συγκατοίκηση» του «Στουπάθειου» με τη Θεραπευτική Μονάδα, γιατί, πέραν των άλλων, είναι και αντιεπιστημονική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ