Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συντονίζουν τη δράση τους οι μικρομεσαίοι αγρότες

Συνέντευξη Τύπου, χτες, των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, μελών της ΠΑΣΥ, στη Θεσσαλία

«Η μικρομεσαία αγροτιά βρίσκεται στο "κόκκινο". Δε θα αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί", ούτε αυτούς που κυβερνούν, ούτε όσους θέλουν να κυβερνήσουν» είναι η απάντηση του συνεπούς αγροτικού κινήματος στη γενικευμένη, προεκλογική «επίθεση φιλίας», που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οπως τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, μελών της ΠΑΣΥ, στην περιοχή «στόχος τους είναι ο μαζικός εγκλωβισμός της δυσαρέσκειάς τους στα "πλοκάμια" τους μέσα από την ακατάσχετη υποσχεσιολογία και δημαγωγία και η υφαρπαγή της ψήφου», διαμηνύοντας ότι «...λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Οι εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» - οι Β. Μπούτας, Ρ. Μαρούδας, Γ. Πατάκης, Σπ. Τσιοτινός, Χ. Αρχοντής, Κ. Δοξαριώτης και Μ. Σταμάτης - αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που δημιουργεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Εχει συσσωρευτεί αρκετή πείρα στη μικρομεσαία αγροτιά από προεκλογικά τερτίπια και από τη δημαγωγία του δικομματισμού για να πέσει στην παγίδα του», τόνισε ο Β. Μπούτας.

Οσον αφορά στο πρόβλημα της λειψυδρίας, που οξύνεται συνεχώς, υπογράμμισε ότι επηρεάζει αρνητικά το σύνολο των καλλιεργειών στη Θεσσαλία, καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ στην ύπαιθρο, που προκαλούν σε ευαίσθητες ποτιστικές καλλιέργειες μεγάλες έως ανεπανόρθωτες ζημιές. «Κι αυτό το φορτώνουν στην "καμπούρα" του μικρομεσαίου αγρότη», είπε χαρακτηριστικά. Και κατήγγειλε ότι την κύρια ευθύνη για τη λειψυδρία έχει η πολιτική του δικομματισμού και oι τοπικοί εκφραστές του - νομάρχες, αιρετοί, δήμαρχοι, αλλά και οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ στην ΕΑΣ Λάρισας - επισημαίνοντας ότι μετέτρεψαν τους φορείς που εκπροσωπούν σε πλυντήριο των πολιτικών των κομμάτων τους.

Σχετικά με τους πληγέντες αγρότες από τη λειψυδρία, ο Β. Μπούτας επανέλαβε την απαίτηση για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς.

Στη συνέχεια, αφού έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις αρνητικές εξελίξεις για μια σειρά αγροτικών προϊόντων, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, όπως οπωροκηπευτικά, αμπελοοινικά, στην κτηνοτροφία κ.ά., ανακοινώθηκε η οργάνωση μαζικής ενημέρωσης της αγροτιάς, στη Θεσσαλία, για τις νέες αρνητικές εξελίξεις που αναμένονται στο επόμενο διάστημα, μέσα από συγκεντρώσεις και συσκέψεις στα χωριά και τις επαρχίες για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών. Επίσης, σε συνεννόηση με τους ίδιους τους αγρότες, θα εξεταστούν οι τρόποι και μορφές αγωνιστικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους, επιδιώκοντας την παραπέρα οργάνωση του αγώνα, κατά επαρχία, νομό, περιοχή και πανελλαδικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ