Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με αποστολή τη χειραγώγηση

Η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) ήταν από τα πρώτα δημιουργήματα της κυβέρνησης της ΝΔ (θεσμοθετήθηκε με το νόμο 3252/2004) και με τις πρώτες εκλογές (29.6.2007) απέδειξε ότι βασική αποστολή της είναι η χειραγώγηση και η ενσωμάτωση του κλάδου στην κυρίαρχη πολιτική.

Προεκλογικά, η διορισμένη από το υπουργείο Υγείας Διοικούσα Επιτροπή της ΕΝΕ απέκλεισε παρατάξεις και αρνήθηκε εγγραφές σε νοσηλευτές για να ψηφίσουν. Αλλά και κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ετσι, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες ότι η κυρίαρχη ομάδα κίνησε μηχανισμούς για αποκλεισμούς υποψηφίων, ενώ έβαλε και σοβαρά εμπόδια στην εκλογή κάποιων, ώστε να μην της ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν πόσο σωστή ήταν η θέση όσων υποστήριξαν την αποχή από τις εκλογές, όπως η «Αγωνιστική Συσπείρωση Νοσηλευτών».

Η λύση στα προβλήματα δε βρίσκεται στη συμμετοχή σε όργανα ενσωμάτωσης, αλλά στην ενίσχυση της αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων και στη συμπαράταξη με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ