Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το φιλέτο των αεροδιακομιδών...

Οσα δεν έγιναν 22 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) τα υποσχέθηκε προχτές ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας των 172 διασωστών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

«Το Σύστημα εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, τόσο σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με 200 νέα, υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, που θα ενταχθούν σε λίγους μήνες από τώρα, μαζί με 20 κινητές μονάδες, πέντε εκ των οποίων θα είναι για νεογνά», είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Τούτο τον καιρό ολοκληρώνεται μια μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των αεροδιακομιδών. Το ΕΚΑΒ θα έχει το δικό του στόλο, αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Επεξεργαζόμαστε ένα ολόκληρο σχέδιο συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έτσι ώστε επιχειρησιακά ο Τομέας αυτός να είναι σε ετοιμότητα, διαθέτοντας ό,τι το πιο σύγχρονο και ασφαλές μάς δίνει σήμερα η τεχνολογία».

Να δούμε, λοιπόν, ποιο θα είναι το τελικό σχέδιο και τι θα ορίζει ότι κατέχει το ΕΚΑΒ και το ελληνικό Δημόσιο στις αεροδιακομιδές, καθώς αυτό το φιλέτο το ορέγονται μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου της Υγείας. Οπως γράφτηκε στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» (30/6/2007), ο Ομιλος «Marfin» ετοιμάζει εταιρεία αεροδιακομιδών με στόλο ελικοπτέρων, «διαβλέποντας ότι το ΕΚΑΒ δε θα μπορεί να ανταποκριθεί». Παλιότερα, επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είχαν ενδιαφερθεί Γερμανοί επιχειρηματίες.

Και το γαϊτανάκι του ενδιαφέροντος συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ