Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι «Αγγελοι της Ζωής»

«Αγγέλους της Ζωής» αποκάλεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ομως, η πλήρης ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού στην ώρα της ανάγκης - και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που στις τουριστικές περιοχές πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός - χρειάζεται να προστεθούν άλλες 7.000 εργαζόμενοι στους 3.500 που ήδη εργάζονται στο ΕΚΑΒ. Μόνο το Λεκανοπέδιο της Αττικής χρειάζεται 150 ασθενοφόρα - απ' τα 80 που διαθέτει σήμερα.

Και τα προεκλογικά ταξίματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν είχαν - πέραν των ασθενοφόρων - καμιά αναφορά στο έμψυχο δυναμικό, καθώς ο προϋπολογισμός είναι σχεδόν άδειος για τις προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Κι αν το «ΕΚΑΒ αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ΕΣΥ» - όπως είπε ο υπουργός - οφείλεται κυρίως στην αυτοθυσία του προσωπικού του. Ακόμα και οι γιατροί που παίρνουν μέρος στις αεροδιακομιδές πετούν εθελοντικά και χωρίς να έχει θεσμοθετηθεί η εξειδίκευση της επείγουσας ιατρικής.

Αν δε γίνουν όλα αυτά, τότε κάποιοι την ώρα της ανάγκης, αντί για τους «Αγγέλους ζωής» του ΕΚΑΒ θα συναντούν τους άλλους... αγγέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ