Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ
Ξεχείλισε από αντικομμουνισμό

Καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Λαυρίου του ΚΚΕ

Ο ανδριάντας του Σερπιέρι, του εκμεταλλευτή και θύτη εργατών, ήταν η αφορμή για να εκφράσουν το αντικομμουνιστικό τους μένος ο δήμαρχος Λαυρίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και δυνάμεις του ΣΥΝ), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24 Ιούλη 2007, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Λαυρίου του ΚΚΕ.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η έκδοση κονδυλίου για τον καθαρισμό του ανδριάντα του Σερπιέρι, ύψους 5.000 ευρώ. Ο Γ. Αργυριάδης, επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», επανέλαβε τη θέση της παράταξης ότι το άγαλμα δεν έχει θέση στο Λαύριο, χρησιμοποιώντας τα λόγια της Αλ. Παπαρήγα στην τελευταία συγκέντρωση στην πόλη: «Αποτελεί προσβολή για την ιστορία του Λαυρίου και τη θέση που κατέχει στην ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, η τοποθέτηση του αγάλματος του εκμεταλλευτή και θύτη των εργατών, Σερπιέρι. Ενας εργατικός ανδριάντας αξίζει σε αυτή την πόλη και μόνο αυτός».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟ Λαυρίου, ο δήμαρχος Λαυρίου Δημ. Λουκάς επιτέθηκε στην ΓΓ του ΚΚΕ λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να έρχεται αρχηγός κόμματος και να βάζει ζήτημα για το άγαλμα, χωρίς να σέβεται τους θεσμούς και έτσι οπλίζεται το χέρι αυτών που το λερώνουν... Συνεχίζοντας την επίθεση, είπε ότι «είχαμε γεμίσει την πόλη με κόκκινες σημαίες και αναγκάστηκε να πληρώσει συνεργείο για να τις βγάλει». Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιτεθεί στο λαϊκό κίνημα της περιοχής και στο ΠΑΜΕ, λέγοντας ότι «βεβηλώνουν το άγαλμα του Μεταλλωρύχου, γιατί όταν διαδηλώνουν βάζουν πανό και κρύβουν το άγαλμα». Ακόμα, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Τρίγκας ζήτησε να καταργηθούν οι συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Μεταλλωρύχου. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στο Λαύριο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, συνεχίζουν την επίθεση λάσπης του Πάγκαλου προς το ΚΚΕ «γιατί βλέπουν ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, με τη συνεχιζόμενη ισχυροποίηση του Κόμματος και τη μεγάλη επιρροή που έχει στα λαϊκά στρώματα της περιοχής».

Η δημοτική αρχή Λαυρίου, σημειώνει η ΚΟ Λαυρίου, ήταν εκείνη που «πήγε κόντρα στους θεσμούς όχι για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά εναντίον των εργαζομένων, όπως στην περίπτωση του ΑΣΕΠ, που παράνομα δεν προσλαμβάνατε για ένα χρόνο τους επιτυχόντες». Επίσης, στο θέμα των παράνομων επεκτάσεων της ΧΥΜΑ ΑΕ, που έφερε η Ενωση Φίλων Περιβάλλοντος, αρνούνταν να το συζητήσει, «με αποτέλεσμα τη φωτιά πριν ένα χρόνο στο εργοστάσιο». Σε όλα αυτά θα δοθεί απάντηση, καταλήγει η ΚΟ Λαυρίου, «και η απάντηση θα είναι στις επερχόμενες εκλογές, ισχυρό ΚΚΕ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ριζικές αλλαγές και με την αλλαγή του συσχετισμού σε όλα τα επίπεδα να καταφέρουμε να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ