Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Προαναγγελθέντα εγκλήματα»

«Οι φωτιές στο Γράμμο και στα Πιέρια, όπως και σ' ολόκληρη την Ελλάδα, είναι προαναγγελθέντα εγκλήματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Δυτική Μακεδονία η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Οι πυρκαγιές έχουν συγκεκριμένες αιτίες και υπεύθυνους. Πρώτα απ' όλα τη δασοκτόνα πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποχαρακτηρίζοντας 70 εκατομμύρια στρέμματα δάσους!».

«Οι καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής τους φάνηκαν καθαρά στις πυρκαγιές της Δυτ. Μακεδονίας», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Η κερδοσκοπία και η αποθέωση της ανταγωνιστικότητας, η υπαγωγή της φύσης και των ανθρώπινων αναγκών στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου έχουν εμπορευματοποιήσει τη γη και τα δάση. Οσο η γη και τα δάση θα είναι εμπορεύματα, οι πυρκαγιές και οι καταπατήσεις θα είναι αναπόφευκτες. Ο Γράμμος και τα Πιέρια είναι δύο ορεινοί όγκοι για τους οποίους ενδιαφέρεται το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και πολυεθνικό. Γι' αυτό το "ενδιαφέρον" συνδράμουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, θέλοντας να "αξιοποιηθούν" και να ενταχθούν οι ορεινοί όγκοι στη βαριά τουριστική βιομηχανία».

«Πέντε μέρες καιγόταν ο Γράμμος χωρίς ούτε μια παρέμβαση. Κι όταν τελικά έστειλαν ένα ελικόπτερο φάνηκε η απουσία σχεδίου προστασίας. Ο ανεφοδιασμός του σε καύσιμα γίνεται από Θεσσαλονίκη, ενώ θα μπορούσε να γίνεται από την Καστοριά. Την ίδια αδράνεια έδειξαν και για τα Πιέρια. Είναι άραγε τυχαίες οι πυρκαγιές; Η Κοτύλη αποτελεί πύλη εισόδου στο Γράμμο, ενώ για το Καταφύγι Βελβεντού έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση προγράμματος ιδιωτικής τουριστικής "αξιοποίησης"», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ