Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η αναστολή

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών μέχρι την πρόσληψη ειδικευμένου ογκολόγου-παθολόγου γιατρού ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Ασφαλώς και ο λόγος των επιστημόνων έχει βαρύνουσα σημασία στην επάνδρωση και την ασφαλή και με επιστημονικά κριτήρια λειτουργία - και ιδιαίτερα των ευαίσθητων - υγειονομικών μονάδων. Ωστόσο, αυτή η επιστημονική βαρύτητα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σε συντονισμό με όλους τους ενδιαφερόμενους, για την επάνδρωση τώρα - και όχι την αναστολή - της μονάδας με τον ειδικευμένο γιατρό.

Πριν από μερικούς μήνες και μετά από καταγγελία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Σερρών πως ασθενείς υποβάλλονταν σε χημειοθεραπεία χωρίς την επίβλεψη ειδικευμένου γιατρού, το νοσοκομείο ανέστειλε τη λειτουργία της Μονάδας, ενώ πρόσφατα αποφάσισε την επαναλειτουργία. Η ΕΟΠΕ διαμαρτύρεται απορρίπτοντας το «επιχείρημα ότι θα ξεκινάει ο ασθενής χημειοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη και εάν δεν υπάρχουν παρενέργειες θα συνεχίζει στις Σέρρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ