Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πλατιά εξόρμηση σε λιμάνια και σταθμούς

Για το δικαίωμα στις φθηνές και ποιοτικές διακοπές, στις ασφαλείς, τακτικές και με χαμηλό κόστος ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Το πανό που ανάρτησε η ΚΝΕ στο λιμάνι του Πειραιά σε προηγούμενη εξόρμηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις διακοπές
Το πανό που ανάρτησε η ΚΝΕ στο λιμάνι του Πειραιά σε προηγούμενη εξόρμηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις διακοπές
Από νωρίς σήμερα το πρωί, την ώρα που θα αναχωρούν τα πρώτα πλοία για τα νησιά, μέχρι και αργά το βράδυ, τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, για μια ακόμη φορά, θα πραγματοποιήσουν πλατιά εξόρμηση στο πρώτο λιμάνι της χώρας για να ενημερώσουν τους χιλιάδες ταξιδιώτες για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ακτοπλοΐα.

Για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα να πάρει απάντηση και στην κάλπη η πολιτική που παραδίδει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των εφοπλιστών. Η πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ναυτεργατών και επιβατών, επιβαρύνει το πενιχρό λαϊκό εισόδημα και τον προϋπολογισμό των διακοπών με τις αυξήσεις - φωτιά στα ναύλα, μετατρέποντας έτσι την ανάγκη για αναψυχή σε κοστοβόρο εμπόρευμα.

Αντίστοιχες εξορμήσεις στους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και στη Λιοσίων, καθώς και στο σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ, για το δικαίωμα των εργαζομένων και των νέων στις διακοπές, διοργανώνουν σήμερα η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ και η ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ναύλα πάνω από το μεροκάματο!

Τις συνέπειες από την εντεινόμενη φιλοεφοπλιστική πολιτική του δικομματισμού ζουν με ιδιαίτερα οξυμένο τρόπο οι νησιώτες, όπως οι κάτοικοι της Ικαρίας, τους οποίους πρόσφατα ο Αγούδημος «φιλοδώρησε» με αυξήσεις πάνω από 30% στα υπέργηρα πλοία της γραμμής.

Οπως καταγγέλλουν σε υπόμνημά τους προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι δήμαρχοι Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών Ικαρίας, το εισιτήριο της «οικονομικής» θέσης ανέρχεται στα 30,80 ευρώ, τη στιγμή που το ημερομίσθιο, βάσει της κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν ξεπερνάει τα 30 ευρώ!

Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν την επιδότηση των εφοπλιστών από το Ελληνικό Δημόσιο και σημειώνουν: «Εχοντας την εμπειρία των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρώμενα, εκτιμούμε ότι ο περίφημος "ανταγωνισμός" το μόνο που βελτίωσε είναι τα έσοδα των εφοπλιστών», υπογραμμίζουν.

Βλάβες και καθυστερήσεις

Οσο για τις «υπηρεσίες» που εξασφαλίζουν οι εφοπλιστές στους επιβάτες με τις τιμές - φωτιά των εισιτηρίων, το περιστατικό που καταγράφηκε χτες το πρωί είναι αποκαλυπτικό: Τέσσερις ώρες περίμεναν στο λιμάνι στον Εύδηλο της Ικαρίας οι επιβάτες που επρόκειτο στις 9 π.μ. να επιβιβαστούν στο πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» της εταιρείας HSW (πλοιοκτήτρια και του «ΣΑΜΙΝΑ»). Το πλοίο έφτασε στη 1 το μεσημέρι χωρίς να δοθεί καμία επίσημη εξήγηση.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για καθυστέρηση λόγω αυξημένης κίνησης το προηγούμενο βράδυ στο λιμάνι της Σάμου. Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες, ο πλοίαρχος, φτάνοντας το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Σάμου, ζήτησε άδεια από το λιμεναρχείο για μικρή καθυστέρηση του απόπλου προκειμένου να αλλάξει κάποιο εξάρτημα της μηχανής. Το λιμεναρχείο με τη σειρά του επέβαλε επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο επιθεωρητών. Επομένως, συνάγεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε μηχανική βλάβη που παρουσίασε το πλοίο.

Το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τις 9 το βράδυ (αντί για τις 5 μ.μ.) και αναχώρησε ξανά με καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ