Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΒΑΛΚΑΝ»
Απαιτεί άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας

Οριστικό λουκέτο μπαίνει στην άλλοτε μεγαλύτερη βιομηχανία ξύλου της χώρας, στη «Βαλκάν Εξπόρτ». Θυγατρική του Ομίλου «Μηχανική» του Π. Εμφιετζόγλου, η «Βαλκάν Εξπόρτ» ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη βιομηχανική δραστηριότητά της στον τομέα της ξυλείας, ώστε να αναπτυχθεί στους τομείς της εμπορικής και οικιστικής αξιοποίησης ακινήτων (Real Estate) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία ήδη εξετάζει προτάσεις για την αξιοποίηση της ιδιόκτητης έκτασης 360 στρεμμάτων στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούσε το εργοστάσιο ξυλείας.

Η «Βαλκάν Εξπόρτ», που τη δεκαετία του '70 απασχολούσε 1.300 εργαζόμενους, μπήκε σε πορεία συρρίκνωσης (απασχολούσε 800 εργαζόμενους τη δεκαετία του '80, 350 τη δεκαετία του '90) που ολοκληρώνεται τώρα με την απόλυση των τελευταίων 20 εργαζόμενων που απέμειναν να δουλεύουν στην επιχείρηση μετά από δύο χρόνια συνεχών απολύσεων.

Απαιτώντας άμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία των απολυμένων, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει τους πραγματικούς πολιτικούς υπεύθυνους, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα:

«Τι έχει να πει τώρα το ΠΑΣΟΚ που πρωτοκλασάτα τοπικά στελέχη του πρωτοστάτησαν για την πώληση της εταιρείας στον Εμφιετζόγλου; Τι έχει να πει τώρα η ΝΔ όταν ο Εμφιετζόγλου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνεχάρη τον Κ. Καραμανλή μετά τις εκλογές του 2004; Τι έχει να μας πει τώρα ο Γ. Καρατζαφέρης που πήρε υπό τη σκέπη του "λαϊκού" (;) συναγερμού του, τον "εθνικό ευεργέτη" Εμφιετζόγλου, όταν αυτός τα χάλασε στη μοιρασιά των δημοσίων έργων με την κυβέρνηση της ΝΔ;

Χαίρεται ο ΣΥΝ (παρά τους βαρετούς ποταμούς δακρύων) για την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων που ψήφισε (Μάαστριχτ), οδηγώντας τους διάφορους Εμφιετζόγλου σε νέα φθηνότερα σκλαβοπάζαρα», αναφέρει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ