Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΝΗΘΑ
Ανοίγουν δρόμο για καταπατητές;

Τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν μικροϊδιοκτήτες και κατέχοντες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή της Πάρνηθας «ως δούρειος ίππος για να προωθήσουν τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα», επισημαίνει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής, με αφορμή απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να στηρίξει αιτήματα των δήμων για αλλαγές χρήσης γης στην περιοχή.

Το θέμα έφερε στο Σώμα την προηγούμενη Δευτέρα, ο επικεφαλής της παράταξης του ΛΑ.Ο.Σ., Μ. Βορίδης ζητώντας να μην περιληφθούν στο Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό Ζωνών προστασίας του ορεινού όγκου Πάρνηθας, ρυθμίσεις που δεσμεύουν περιουσίες συνεταιρισμών και πολιτών.

«Οι παρατάξεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ., θέλοντας για άλλη μια φορά να χαϊδέψουν τα αυτιά μερικών κατοίκων της βορειανατολικής Αττικής ψηφίζουν αποφάσεις που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να έχουν πρακτικό αντίκρισμα», υπογραμμίζει η ΝΑΣ σε σχετική ανακοίνωσή της. Και σημειώνει ότι «η αναδάσωση είναι επείγουσας σημασίας για το μέλλον της Αττικής και των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της», δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «απορρίπτει κάθε μέτρο που θα μειώνει τις νόμιμα αναδασωτέες περιοχές και ανοίγει το δρόμο για την οικοπεδοποίηση των καμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ