Κυριακή 5 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εστία μόλυνσης η «Χαλυβουργία Θεσσαλίας»

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Μαγνησίας

Αμεση απειλή για την υγεία των Μαγνησιωτών και το περιβάλλον της περιοχής, αποτελεί η μόλυνση που προκαλεί η «Χαλυβουργία Θεσσαλίας», στο βωμό του κέρδους των ιδιοκτητών της. Η επιχείρηση αποτελεί κύρια πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος με διοξίνες, όπως αποδεικνύεται και επιστημονικά, ύστερα από τις μελέτες του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος». Συνένοχοι στο περιβαλλοντικό «έγκλημα» που συντελείται είναι τα αρμόδια υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που αν και το γνωρίζουν, δεν κάνουν τίποτα για να βάλουν φρένο στην ασύδοτη δράση των μεγαλοεπιχειρηματιών της «Χαλυβουργίας». Ανευ ουσίας κι αποτελέσματος, μακριά και πέρα από τις πραγματικές αιτίες και τη διεκδίκηση λύσης του προβλήματος είναι και η προσπάθεια του νομάρχη Μαγνησίας να δημιουργήσει «Επιτροπή Κοινωνικής Διαβούλευσης» με τη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας», για την από κοινού (!) δήθεν αντιμετώπισή του, η οποία, βεβαίως, «έπεσε στο κενό».

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Μαγνησίας, «οι διοξίνες, στην περιοχή, γύρω από τη "Χαλυβουργία", "φύτρωσαν" μαζί με τη βλάστηση, αλλά και με το "λίπασμα" των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των εκφραστών τους στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την ανοχή που δείχνουν στις ρυπογόνες βιομηχανίες και τους νόμους που ψηφίζουν. Κι όταν ανοίγει η όρεξη των βιομηχάνων, μεγαλώνει και το θράσος τους, με αποτέλεσμα να ζητούν τη συνέχεια, με τη συναίνεση της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για να βολέψουν τα στερεά τους απόβλητα που γέμισαν τον αύλιο χώρο τους και πρέπει να βρεθεί, άμεσα, άλλος ελεύθερος χώρος, για να τον μολύνουν κι αυτόν».

Και καταλήγει: «Είναι στο χέρι, πραγματικά, των λαϊκών στρωμάτων να καταλάβουν την ταξικότητα του προβλήματος και να βάλουν φρένο στη συνεχή μόλυνση του περιβάλλοντος, ώστε να παραδώσουν στα παιδιά τους καθαρό το περιβάλλον, να βάλουν φρένο στην "κοινωνική διαβούλευση" κι ας στείλουν τα μηνύματά τους καταδικάζοντας αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές τους, διεκδικώντας πολιτική σε όφελός τους και στο περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ