Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... στοχεύσεων

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εργασίας; Για «στοχευμένες δράσεις, στο πλαίσιο του ταμείου κοινωνικής συνοχής», όπως είπε ο τελευταίος εξερχόμενος.

Αν δε γνωρίζετε τι είναι αυτό, να σας διευκολύνουμε: Ενας εύσχημος τρόπος για να προσανατολιστούν τα ευρω-κονδύλια στις ανάγκες του ...κοινωνικού προφίλ της κυβέρνησης.

Οταν λένε, δηλαδή, «στοχευμένες δράσεις», το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η φτώχεια και η ανεργία. Θέλουν να «στοχεύσουν» συνειδήσεις, προκειμένου να εξαγοράσουν ψήφους. Και η ...επένδυση θέλουν να έχει αποδοτικότητα.

ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ από αυτήν εδώ τη στήλη πριν από μερικές μέρες. Οι κυβερνώντες και οι αρμόδιοι τα ήξεραν, φυσικά, πολύ καλύτερα. Και όμως, περιοχές του Εβρου «πνίγηκαν» από ένα μικρό «μπουρίνι», που εδώ και καιρό έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Δυστυχώς, όπως αυτοί (οι μετεωρολόγοι) «έπεσαν μέσα» όταν μιλούσαν για ξαφνικές βροχοπτώσεις, έτσι κι εμείς «πέσαμε μέσα» όταν μιλούσαμε για βέβαιη ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Το κακό είναι ότι οι μετεωρολόγοι μπορεί να κάνουν και λάθος καμιά φορά και ο καιρός να είναι λίγο καλύτερος από όσο τον προβλέπουν. Σύννεφα είναι αυτά, μπορεί ν' αλλάξουν διαθέσεις.

Ομως, οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα, «βρέξει χιονίσει», τις τελευταίες δεκαετίες, δεν αλλάζουν με τίποτε. Είναι ένας σταθερότατος παράγοντας, που τις επιπτώσεις του τις πληρώνει ο κοσμάκης.

Ιδίως, μάλιστα, για τον Εβρο, δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία. Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν, όσο γνωστή είναι και η χρόνια υποχρηματοδότηση στην περιοχή.

Ας μη διανοηθούν - εννοείται - να μιλήσουν για ακραία καιρικά φαινόμενα. Το μόνο ακραίο σε αυτή την περίπτωση είναι η αδιαφορία και η ανευθυνότητά τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ